merhaba,

son bir kac ay icinde evlenen hanımlarımıza ozellikle soruyorum. Cunku şu an hem kızgın hem şaşkınım. Annemi sağlık bakanlığından arayarak kızınız evleniyor, kan testi vermiş, herhangi bir sağlık sorunu olursa ucretsiz yardım alabilir falan denilmiş. Annem benim neredeyse 30 yaşında olduğumu, neden beni değil onu aradıklarını, bunun normal olmadığını soylemiş. Ancak kadın sağlık bakanlığı bana bu numarayı verdi demiş. Numaram e-devlette ve e-nabız sisteminde kayıtlı. Daha gecen gunlerde de hastaneye kendim gittim. 29 yaşındayım annemi aramaları tuhaf. mahremiyet nerede?

Guncelleme; aradım. guncelleme olarak yazacağım konunun icine. Cumartesi sabahı olmasına rağmen şahsi telefon olduğu icin saat 11 civarı arayarak neden annemi aradınız dedim. Kadın afalladı. Sonra sanırım biraz korktuğu icin uzun uzun, bana da hic fırsat vermeden konuştu. Kendisi bakanlığa bağlı ilce sağlık muduruluğunde calıştığını, kişisel verilerimden sadece kan verdiğimi gorduğunu, şahsi bir goruntuleme yapma yetkisine sahip olmadığını, annem olduğu icin konuştuğunu ve kendisine verilen 4 kadın numarasının da anne numarası olduğunu farkedince kendisinin de şaşırdığını soyledi. Sağlık ocağında suc olduğunu falan soyledi. KVKK gereği hakkında işlem başlatabileceğimi, başkasına yaparsa neler olacağını duşunmesini isteyerek duğun telaşı icinde kendisini bu seferlik hoş gorduğumu soylerek kapattım.