Benim sorunum maalesef ki gorumcem.... 2 yıllık evliyiz 1 yılda nişanlılık desen 3 yıldır o ailenin icindeyim zaten onceden tanışıklığımız vardı aynı koydeniz gorumcemle aynı yaştayız selamlaşma dışında onceden bir muhabbetimiz olmadı.
Biz eşimle biraz ani evlendik konuşmaya başladık 17 gun sonra yuzuk taktık yani ailenin icine damdan duşer gibi girdim haliyle biraz yadırgadı normal dedim cunku benim kız kardeşimde bocaladı ilk zamanlar yaptığı tavırlara suratlara takılmadım normal karşıladım cunku abisi kardeşine cok duşkun ilgi bana kayınca biraz kıskanclık yaptı hatta eşime derdim ilk zamanlar kardeşine ilgini kaybetme al gezdir et hediyeler al diye tembihlerdim ama olay cok başka yonlere kaymaya başladı misal bana bohca alışverişine giderdik akşamına beş karış surat maşallah carşıyı kaldırmışsınız demeler yine sustum gelinlik aldık ki aldığım gelinlik indirimdeydi gercekten komik bi rakama aldık dondu dedi iyi guzel ama cok pahalıymış bu paraya daha guzelini alırdın ama neyse senin kararın dedi ( pahalı dediği gelinlik 2.500 TL) bende dayanamadım dondum canım o zaman sen evlenirken daha guzelini uygununu alırsın ben bunu beğendim dedim susturdum eve eşya almaya gidicez yolda actı ağzını benim iş arkadaşım 15 bine butun evi duzdu mis gibi eşya aldı demeler bende inadına gittim en pahalılarını sectim kayınpederim kayınvalidem sağolsun bir dediğimi iki etmediler haklarını yiyemem hala daha oyle beni cok severler. her gittiğimizde bi surat bi tavra ortamda herkese cay verir bana vermez ben bi olay anlatırım lafımı keser konuyu değiştirir yemeğe gideriz eşimle şakalaşır abi sen şimdi ikinci tabağı istersin yok kalamadı der guler tabi bana bakarak imalı soyler doymasam bile alamam ikinci tabağı utancımdan ( o sofradan comac kalktığımı bilirim herkese ekmek dağıtırdı bana vermezdi ) nişanlılık doneminde hep sustum alttan aldım (keşke susmasaydım) neyse duğun gunumuz oldu evden gelin cıktım kv evine gelin grdim (bizim burda adettir gelin kayınperinin evine gelin girer) orda oturduk biraz sonra eşimin arkadaşları geldi hadi biraz dolaşalım dediler bindik arabalara gittik evden gelin cıkarken kardeşimde benimle gelmişti yanımda ama gorumcem gelmedi yani daha doğrusu kimse gel git dememiş ona o an evde kalmış bizde hic fark etmedik o hengamede arkamızdan ağlamış falan beni goturmediler diye neyse duğun gecti gitti tabi benim bu ağlamalardan haberim yok hala o suratlar tavralar devam 2 yıl boyunca ben hep adım attım iyi olalım istedim gel gezelim beraber dedim yok dedi izin gunumde kahvaltıya cağırdım gelmedi eşim gececi olunca gel bende kal birlikte kalırız dedikodu yaparız diye şirinlik yaptım asla gelmedi ceyizine hep hediyeler aldım bir tanesini bile kutusundan cıkartıp bakmadı nezakettir acar bakarsın beğenmesen bile teşekkur edersin dimi yok kutuyu aldı baktı gerek yoktu ama yinede sağol deyip kenara fırlattı bende en sonunda elimi eteğimi cektim sonrada sağda solda bizim gelin kardeşinden başkasına donup bakmıyor bak kardeşi kahvaltıya gelmiş foto atmışlar bana gel diyen yok diye laf cıkartmış kulağıma geldi yine insanlara laf ettirmedim cağırdım kac defa gelmedi demeyi bilirdim ama ustunu kapattım kardeşim gecerken uğramış habersiz dedim sustum.
Gecen ay duğununu oldu gorumcemin beni herşeyin dışında bıraktı herşeyini kuzeniyle halletmeye calıştı kuzende aklı beş karış havada bi kız kınada cerezleri dağıtmayı unutmuşlar benş yenge hesabını alıp soyleyen olmadı kayınvalidem de unutmu bagajda cerez var diye kına donuşunde bana donup e cerezler dağıtılmamış dedi gorumcem bende dayanamadım bana soyleyen olmadıki cerez diye bana hesap soracağına kuzenine hesap sor herşeyi onunla hallediyorsun benim haberim mi var dedim baya bi bozuldu neyse duğun benim icin baya sıkıntılı gecti hep bi laf sokmalar falan ama eşimde sağolsun hep arkamdaydı ilk gunden beri hep gorumceme tepki gosterdi beni kolladı ama gorumcenin bi duru yoktu hep daha fazla yaptı. Ama duğunden once eşim dedi lutfen bu duğunu sağ sağlım atlatalım bi sorun cıkmasın millete kendimizi laf ettirmeyelim bak abisinin karısı cekemedi sorun cıkarttı derler duğunden sonra istersen yuzune bakma lutfen bu duğunde yanımda dimdik dur dedi dediğinizde yaptım yuttum herşeyi duğunu atlattık sonra kayınvalidem le duğun hakkında konuşurken dedim cok şeyleri yuttum sırf eşimin hayrına kızın bana bunları yaptı diye anllattım neymiş biz kendi duğunumuzde onu gezmeye goturmedil diye bozulmuş ondanmış bu tavrı deve kini var resmen kızda.
Aslında totele bakınca ortada bi sorun hic yaşamadık bi kavga olmadı hic ama hep laf sokmalar suratlar bende artık tamamen elimi eteğimi cektim duğudnen sonra hic aramadım o aradı bi kere soğuk konuştum kapattım eşim hep konuşuyor asla karışamam kardeşi konuşsun goruşsğn eşimde zaten beni zorlamıyor goruşmek icin kendi kararın sen bana saygı duydun o duğunu atlattın bende sana saygı duyuyorum diyor mesela gecenlerde yeni işe girdim bir suredir calışmıyordum abisinden duydu işe girdiğimi bi hayırlı olsun bile demedi.
Gecenlerde annesine demiş abimle yengemi yemeğe alıcam ne yapsam demiş kv bana dedi anne yanlış anlama ama gitmek icimden gelmiyor dedim bi cıkışmak istedi eşim musade etmedi senin kızın etmediğini koymadı ama karım hep sustu sorun cıkmasın diye ustunu kapattı cok uzdu o yuzden gitmek istemiyorsa karışma kendi karar versin dedi. Ama tabi eşim bu duruma cok uzuluyor sonucta kardeşiyle karısı arasında kalıyor.
Sizce davet ettiğinde gitmeli miyim son bi sanş vermelimiyim eşim icin yoksa kusluk yapmalı mıyım karar veremiyorum ?