ben 2 yıllık evliyim. ve 2 yıldır cocuğum olmuyor. Trabzon da en iyi doktorlara gittim. eşimde sperm sayısı azlığı ve sperm hareketsizliği var. bende sağ yumurtalığım da 2-3cm cikolata kistti denen endometriozis kisti var. ilk doktorum ozel imperyal hast. dilek hanımdı. ilk teşhisi o koydu zaten. 6 aylık evliydim o zaman. biraz bekleyelim dedi. daha sonra ben bu hastalığı araştırmaya karar verdim. makale, yazılar, internet derken bu cikolata kistinin onemli bir kist olduğunu oğrendim. ve tek tedavi oda cerrahi yontem yani ameliyat. bu ameliyatıda oyle herkez yapamıyor. yaparımmm diyeni cok araştıracaksınız.yoksa yumurtalıklarınızı almaya kalkarlar. hatta alırlar. yaklaşık olarak 5cm ve uzeri olan kistleri laparoskopik yontem ile yani kapalı ameliyatla operasyon yapılıp bu kistleri alıyorlar. alındıktan sonra hemen hamile kalınabiliyor. ama kist yine buyuyor. menopoza kadar hep var olacak. bazı durumlarda nedeni hala acıklanamıyor kendi kendine kayboluyor. ben bunların hepsini araştırarak oğrendim. ve başka doktora gitmeye karar verdim. ozel Trabzon tıp merkezinde onur bey vardı. şimdi orası kapandı. onur bey şimdi imperyal hastenesinde. onunla goruştum. direk doğum kontrol hapı verdi. onu icmek istemedim karşıyım zaten o ilaca. onur beyden de istediğim sonucu alamadım. en son iyi bir araştırma sonucunda Suleyman guven hocayla tanıştım. doct.dr. kendisi. eşimin spermiyogramına baktı. cocuk icin istenilen foksiyon eşinde mevcut, oyle karamsar bir durumunuz yok. cikolata kistti olupta cayır cayır doğuran insanlar var dedi.2yıldır normal yolla cocuğunuz olmuyor. aşılama onerdi. kabul ettik. ilk aşılamamızı haziran 2013te yaptırdım. ama maalesef olmadı.