Merhaba arkadaşlar, ne anlatacağımı nasıl başlayacağımı bilemiyorum.
Eşimle 2 senedir evliyiz. 8 senedir tanıyoruz birbirimizi yani. İlk tanıştığımız gun bana benimle ilgili ciddi duşunceleri olduğunu o yuzden problem olarak gorebileceğim bir şeyden bahsetmişti. Ben merakla dinliyordum tabi ki ne anlatacak diye. Benim gecen yıl goğus ağrılarım olmuştu doktor doktor gezdik herhangi bir sorun cıkmadı. Psikiyatriye yonlendirdiler 4/5 ay ilac kullandım gecti ama bilmeni istiyorum dedi. O surecte universite sınavına hazırlanıyormuş. Daha sonra ilişkimiz başladıktan bir sene sonra ben ayrılmak istediğimde cok kotu oldum bir daha bana bunu yapma ben nasıl guveneyim şimdi demişti. Sana anlatmıştım kalp sıkıntısı yaşadığımı neden bunu yaptın, doktor bana halk tabirinde evham hastalığı var sende dedi, demişti. Strese bağlanmış sanırım. Senelerdir tanırım eşimi bu muhabbetten sonra hic konusu acılmadı cunku sevmezdi bu konuyu konuşmayı. Gecen hafta bir gun ablama yemeğe gittik işten gelip beni aldı ama o kdr durgundu ki herkes farketti. Ben işte bir sıkıntı var zannettim. Sonra eve gelince ısrar ettim yok diye geciştirdi. Sonra işle ilgili olduğunu anlattı ama ben bu can sıkıntısı bu kdr basit bir şeyden olamaz diye duşundum ama ustune gitmedim. Sonra plan yapmıştık film izleyecektik. Bilgisayar oyunu oynamayı cok sever. Yanıma gec gelince biraz tavır yaptım. Yine ic sıkıntıları başladı bak yapma boyle canım sıkılıyor zaten gibi şeyler deyince ben de başka bir şey var demi dedim. Bazen insanın eşine bile anltamayacağı şeyler olabilir deyince yuzum duştu. Ben hala iş kayınbabam, iş vs gibi nedenlere bağladım anlatmasını bekliyordum ki ofladı pofladı. Ben de bunaltmadan tatlı dille ben seninle her şeyimi paylaşıyorum dedim. Derken benim seneler onceki ic sıkıntılarım başladı dedi ve gozleri yaşarmaya başladı. Huyunu biliyorum abarttığımı sanmasın diye sadece dinledim. Cok az telkin etmeye calıştım. 2 hafta gibi bir surede hic surat asmadım hep guldum cok iyi davrandım. Normalde de guleryuzluyum ama derslerim vs bazen ben de stresli olabiliyorken hic bir şey yok gibi davrandım. Saatlerce oyun oynamasına ses cıkarmadım. Normalde bizim icin uzun saatler gelmemesi acıkcası tartışma sebebi. Odaya girer aralıksız cağırmasam 3 /4 saat oyun oynar. Neyse cok iyi davrandım. Ona hep destek olduğumu cok ic sıkıntısının olmadığını ama bitmediğini de soyledi. Gayet normal bir gunde h, sonu birden ailemizleyken sıkıntı geldiğini farkettim yine. Eve gittik oyun oynadı. Sonra film izledik. Film bitince bak sabah erken kalacağım ya yine icime sıkıntı geldi film izlerken hic bir şey yoktu dedi. Ben cok uzuluyorum anlatamam. Yardım etmek istiyorum eşime. Ona ne kdr değer verdiğimi ifade edemem onun bi an bile can sıkıntısı yaşamasını istemiyorum. Sonra dedi ki acaba doktora mı gitsem. Şok oldum. Cunku o kdr karşı ki herhangi bir sebepten ilac kullanmaya vs doktora gitmeye. Mesleğini belirtmek istemiyorm ama sağlık calışanı. İşin icindeyim. Faydası olmayacak ama dedi. Ben de hemen atladım tabi ( sakin bir şekilde) bence de bir git bakalım iyi hissedersin belki dedim. Seni rahatlatır konuşursun. Neticede haklı olduğu bir konu var ki insan bazen eşine bile anlatamadığı şeyler oluyor. Doktorla goruşurse belki rahatlar. Ama ben yine de neden boyle olduğunu anlamaya calışıyorum ama anlayamıyorum. Bir şeyin tetiklemiş olması lazım değil mi? Son tartışmamız gercekten buyuk bir tartışma idi.iki ay once. Ailesi ile ilgili. Benim haklı olduğumu biliyordu. Ama bir gun patlak verdi ve ben artık tahammul edemeyeceğimi soyledim. O da cok caresiz kaldı farkındayım ama ben de iyi değildim. Derken cok buyuk kavga ettik. Ayrıntısına girmek istemiyorum ama ilk kez onu boyle gordum. Sinirden elleri titriyordu. Acaba o gun ben mi bir şeylerin tetiklenmesine neden oldum. Vicdanen cok kotu hissediyorum. Ama konuyu bilmeseniz bile benim zerre kadar sucum yoktu eşim de biliyordu. Yani aklıma bir tek o tartışmamız geliyor. Bir de bebek duşunuyoruz benim daha cok istemimle acıkcası. Eşim istemiyor değil ama biraz korkuyor sanırım. Bir yerde bu duşunce de insanı depresyona surukleyebilir diye bir yazı okumuştum. Yani bilmiyorum 10 sene once olan ic sıkıntısı benimle evlenince tekrar gun yuzune cıkmasına mı uzulsem ben mi sebep oldum diye duşunup ona mı uzulsem? Kiii buraya yazmamdaki en onemli şey bana fikir verin lutfen eşime destek olayım, neler yapabilirim. Genel itibariyle gece cok gec uyuyor sabah uyanmak istemiyor oğlen 1 gibi benim zorumla kalkıp işe gidiyor. Saat sıkıntısı yok işi ile ilgili. Bazen erken gitmesi gerektiğinde geceden strese giriyor. Şu da cok cok oenmli ki işle ilgili bazı yoğun donemleri oluyor cok riskli o doneme yaklaşmıştı. O iş stresi zaten ayda bir kez denk geln bir hafta suren bir surec yaşanıyor. Acaba o da etkiliyor mudur Aşırı oyuna duşkun. Sakin yapılı birisi kolay kolay sinirlenmez. Beni uzmez. Ozel gunlerimi genelde unutur veya ayrıntılı kutlamaz bunu soylememin sebebi belki bu da rahatsızlığıyla ilgili bir şeyse bize yardımcı olabilir. Gezmeyi sevmez. Hep evde otursun bir ay hic sıkılmaz. Ben aksine. Annesigile bile ben hatırlatınca gideriz. İlla gel gidelim demez. Cok cok iyi kalpli birisi. Ama bilmiyorum ben mi bir hata yaptım ne oldu. Rica ediyorum aranızda uzman ya da tavsiye sahibi bir arkadaşımız varsa yardımcı olabilir misiniz?