Okuyan/yorum yapan herkese teşekkurler.

Yaş 30.
Fen edebiyat fakultesi mezunuyum, formasyonum var bunun yanında yazılım temelim mevcut (zamanında kursa gitmişitim). Ancak bunlar cop sayılır cunku feto'nun kapanmış universitesinin eski mezunuyum (olaylar patlamadan onceki yıllarda mezun oldum). O yapıyla bir ilişkim yok/olmadı, universitelerinden mezun olmam dışında. Ulke işsizlikten kırılıyor zaten uzerine bu durumda eklenince tumden onum kapanıyor.

Sizlere sorum;
1. Daha once kpss'ye girmedim, bu sene calışıp kpss'de şansımı denesem boş umut mu olur? Sicilim temiz, universite adından elenmezsem guvenlik soruşturmasından gecerim bunda sorun yok. Ama işte ya o haksızlığı yaparlarsa direkt elerlerse... Buarada kpss'de p3'den şansımı denemek istiyorum, yani oğretmenlik istemiyorum.
2. Yazılım alanında kendi cabamla ilerlemek, ozelde iş bulamıyorum direkt eliyorlar. Bu alanda yuksek lisans yapsam faydası olur mu? Uygulama yapıp reklamlardan kazansam vs.
Tum bunlar utopya mı yoksa oluru var mı kafam o kadar karışık ki. Belkide boş uğraş icindeyim farklı bakış acılarına, benzer hikayelere ihtiyacım var...