Merhaba,
arkadaşlar 6 7 aydır hayatımda biri var demek isterdim ama bir var bir yok....
ilk başlarda kendimi prenses gibi hissettirdi hediyeler, yemekler, ovguler, her şey mukemmeldi
daha sonra birden değişmeye başladı, cok kucuk bir sorundan dolayı iletişimi kesti ben neden olduğunu sorgulayınca da cevap alamadım sanki karşımda duvar var, duvara konuşuyorum. daha sonra yuzyuze gelince hicbir şey olmamış gibi eskiye dondu
daha sonra yine boyle sacma sapan onemsiz bir konudan dolayı iletişimi kesti, ben yine sevgiden kaybetme korkusundan gittim yanına. ben ne zaman yanına gitsem cozuldu yoksa karşımda bir duvar var konuş ara asla iletişime gecmez, sanki bir oluyle iletişime gecmeye calışıyorsun, resmen işkence cekmek. o oyle davrandıkca ben daha cok bağlandım.
bu boyle devam etti. daha sonra benle ciddi duşunduğunu soyledi, ben de bu beni yok saymasının, bir cevap almak icin yalvarmamın guven sorunu yarattığını soyledim. Benimde o sırada eski sevgilim mesaj atmıştı kendisine de bu durumu soyledim kendisine gereken cevabı verdiğimi de soyledim. ama tabiki cok buyuk bir suc işleyen ben oldum. asla kendi yaptıklarını kabul etmedi, karşımda ağladı, herşeyi mahvettin dedi. her şey senin yuzunden sen kalpsizsin, icin boş, karakterin iraden yok senin dedi. senden nefret ediyorum dedi. kendimi o kadar kotu hissettirdi ki bana butun sucu ustume aldım, kendimden şuphe ettim, herşeyi ben yaptım, ben sebep oldum onu kaybettim dedim.
her duzeltmeye calıştığımda yine bir duvar ordu bana, karşısında ağlayarak ben kotu değilim bana boyle davranma dedim. 1 saate gecti aşkımlar, cicimler, sen en iyisi hakediyorsunlar.... o kadar yoruldum ki, bitkin ve değersiz hissediyorum ki. yuz yuze geldiğimzde sorduğumda ne yazarsan yaz cevap vermicektim dedi yani bunu planlayarak yaptığını farkettim.
araştırınca biraz narsist insanların kurbanlarını kendilerine bağlamak ve cezalandırmak icin "silent treatment" "sessiz muamele" diye bir teknik kullandıklarını oğrendim. sozluklerde şoyle olarak geciyor: " susmayı bir silah olarak kullanmak, karşındakini yıldırmak, cezalandırmak, ona seninle nasıl konuşacağını oğretmek. narsistlerin en cok kullandığı kontrol sağlama yontemidir, kendinden mahrum etmek, karsındakini muhattap almamak, cevap bile vermeyerek pasif agresif şekilde davranmak"
bunu okuyunca karşımdaki kişinin narsist olduğunu anladım ama tabi bu tanımı koymak cok kolay değil, herşey icin beni suclamasından ve silent treatmentten başka bir ozelliği goremedim.
burada narsist partnerle olmuş cok insan var. fikir almak istedim. sizce bu kişi narsist mi?