Evet arkadaşlar forumda yazar olarak yeniyim lakin 2-3 aydır muthiş bi takip halindeyim. buradaki bazı arkadaşlar cok onemli sorunlarımı hallettiği icin ben de deneme yanılma yontemleriyle cozume ulaştırdığım sorunların burada size acıklamasını yapmak istiyorum.
yaklaşık 4 ay once başladım bu işe. 1 defa patlayan bi videom olmuştu lakin samanyolu denilen lanet kanal o videoyu patlatıp gunde 200 lira kazanmama mani olmuştu ( geceden oğlen 12 ye 100 lira getirmişti sırf o video ). o gun soğudum youtube dan, sacma sapan videolar yukleyerek yolumu bulmaya calıştım ama sayısız telif hakkı ve dunya engeline takıldım. giderek umitlerim azaldı, vazgecmeler başladı. sonrasında tum gmaillerim blocklandı, adsense hesabımın youtube girişi yasaklandı ( yeni kanal bağlayamıyordum haliyle, tek kanalım kalmıştı onu da g*t korkusundan kullanamıyordum ). bu forumda surec hakkında verdiğim bilgiler neticesinde ;
ozan745 nickli koca yurekli kardeşimiz hemen benimle ozelden irtibata gecerek tum sorunlarıma cozum buldu sağolsun. ben de daha sistemli calışmaya başladım ardından. corel videostudio kullanımı oğrendim, indirdiğim videoları orada birleştirip farklı bi olaymışcasına youtube a yuklemeye başladım. teliflere takıldım, eşleşen iceriklere takıldım lakin hepsini videoları silmeden aşmayı başardım cunku yuklediğim her video minimum 1 saat ve 4 gb boyutunda olduğundan; silip teliflerden arındırarak tekrar yuklemek iyi bi cozum değildi benim icin.
şimdi sorunları nasıl cozduğumu anlatıcam, bilmiyorum belki daha onceden de bu cozumu bulan birileri olmuştur lakin dediğim gibi; aylardır takip etmeme rağmen bu konuda herhangi bi bilgi paylaşımı yapıldığını gormedim.
once telif konusundan başlayalım.
1 saatlik video. videonuzun icerisinde " x şarkısı " bi sanatcıya ait ve telif hakkı var.
hemen duzenle kısmından " ses " bolumune giriyoruz. alt kısımda " x şarkısı - y sanatcısı " teliflidir uyarısı verir. hemen yanında " şarkıyı kaldır " seceneği bulunur. ona tıklayarak telifli şarkıdan kurtulup videomuzu silmeden tekrar reklam kazancını aktif hale getirebiliriz.
gelelim her başın belası olan " eşleşen icerik " sorununu nasıl cozeceğimize. ben dun farkına vardığım bu yontem sayesinde %100 etkinleştirme oranını elde ettim. hic bi problemle karşılaşmadım, daha dun uyarı veren aynı video şuan para kazanmaya acık. ne sildim ne duzeltme yaptım.
youtube tahminime gore eşleşen icerikleri videolar icerisine gomulu imzalardan buluyor. yani telifli bi imza yuklenen bi videoda da bulunuyorsa anında uyarı verip kazancı videonun hak sahibine gonderiyor. mantıken videonun icerisindeki imzayı bozarsak bu sorundan kurtulabileceğimiz basit ama etkili bi gercek gibi gorunuyor. bu fikirden yola cıkarak ben şu işlemi yaptım.
once uyarı veren video da " duzenle " kısmına tıklıyoruz.
ardından yukarıda " goruntu iyileştirme " bolumune geliyoruz.
yine sağ tarafta yan yana " hızlı duzeltmeler ", " filtreler ", " ozel efektler " bolumunu goruyoruz.
burada " filtreler " kısmını secerek en ustten 2. seceneği uyguluyoruz. farklı kaydet( bu yazı telif mevcudiyetinden dolayı otomatik olarak cıkacak, videoyu farklı olarak kopya halinde kaydedecek. kopya yuklendikten sonra orjinali sileceğiz ) seceneğine tıklıyoruz. ardından youtube goruntu kalitesini az once sectiğimiz formata uygulayıp daha canlı, renkli bi kalite elde ediyor. bu hem gorsel acıdan bizim işimize gelirken hem de telifi aşmamıza yardımcı oluyor cunku youtube goruntunun iceriğiyle oynayıp var olan imzaları kendisi siliyor, yeni bi videoymuşcasına onumuze getiriyor. haliyle telif melif hikaye oluyor. neden ustten 2. diye soracak olursanız; en kaliteli goruntu benim goruşume gore o secenekte elde ediliyor, siz farklısını secebilirsiniz sonuc aynı olacaktır. okuduğunuz icin sağolun, umarım işinize yarar ben cok memnunum bu yontemden.
Eşleşen İcerik / Telifli Video Sorunlarına Kokten Cozum ( %90 Başarı Oranı )
YouTube0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Eşleşen İcerik / Telifli Video Sorunlarına Kokten Cozum ( %90 Başarı Oranı )