İyi akşamlar. Biliyorum bircok kişinin derdinin yanında benimki cok onemsiz basit bir dert ama bugun cok bunaldım ve bu yuzden paylaşmak istiyorum. Okuduğunuz icin şimdiden cok teşekkur ederim.
Ben surekli kendimi suclu hissediyorum. Orneğin her gun bir posta gecmişte yaptığım hataları duşunup adeta bir sucluluk nobeti geciririm. Cocukken yaptığım sacma davranışları, yoğun depresyondayken yaptığım yanlış ve sacma şeyleri her gun bir posta duşunurum ve kendimi cok suclu hissederim. Kotu bir insan olduğumu duşunuyorum bu duşunce silsilesi esnasında ve surekli kendimi kotu bir insan olmadığıma ikna etmek icin adeta kendimle munakaşa ediyorum dakikalarca. Bazen başıma gelen olumsuz şeylerin hep ben kotu bir insan olduğum icin başıma geldiğini duşunuyorum.
Gun icinde uyuduğumda, o gun ders calışmadığımda veya sevdiğim bir şeyi yedikten sonra da cok suclu hissediyorum. Cunku iyi olan hicbir şeyi hak etmediğimi duşunuyorum bir yandan. Kendimi sevmeyi mi oğrenemedim nedir bilmem. Ama boyle işte artık o kadar bunaldım ki. Psikiyatristime de bahsettim bu konudan bununla ilgili konuştuk ama malum boyle şeyler ha deyince gecmiyor. O yuzden biraz olsun anlatmak istedim, sizin fikirlerinizi duymak istedim, varsa aynı konudan deneyimlerinizi duymak istedim. Okuduğunuz icin teşekkur ederim