4 Yıllık evliyim ve 3 yıldır tedavi goruyoruz.2 Yıl once ozel bir hastanede aşılama yaptırdım sonuc negatifti.Aradan yajlaşık 1 yıl gecti ve artık beklemek cok zor geliyordu.Tup bebek yaptırmaya karar verdik.Aşılması gereken uzun bir yola girdik.Rapor cıkartabilmek icin ocak 2008 de fakulteye muracat ettim fakat 3 defa aşılama yapılmasını ve tutmazsa rapor vereceklerini soylediler.Şubat ve mart aylarında ardı ardına 2 aşılama daha yaptırdık.Sonuc yine negatif.Son aşılamamda adet gunumde idrar testi yaptım ve ikinci cizgi hafif pembe cıktı.Ertesi gun kanamam oldu ve duşuk yaptıgımı soylediler.
Artık tup bebek raporunu haketmiştim son imza icin gittiğimde eşimde enfeksiyon varken aşılama yapıldıgını ve bu yuzden tutmamış olacağını soylediler.Enfeksiyonu tedavi edip yeniden aşılama yapacaklarını soylediler.Oysa ki ilk aşılamamdan sonra eşim ve ben 6 ay antibiyotik kullanıp korunmuştuk bu enfeksiyon yuzunden.Fakat gecmiyordu.Raporu vermek istemeyen doktor butun bunları biliyordu ama yinede raporumuzu imzalamadı.Hastaneden ağlaya ağlaya geldim eve.Eşim muaynehanesine gidip parayı verince bak nasıl imzalarlar o raporu dedi.Ertesi gun muayenehanenin yolunu tuttuk.Dediği gibi oldu artık raporumuz elimizdeydi(haziran 2008).
1 Temmuzda ilk basvurdugumuz hastanede raporumuzu yeni yasa nedeniyle kabul etmediler.Başka bir hastanede kabul edebileceklerini ve 370 ytl+100 ytl karşılıgı yapacaklarını soylediler.Hemen tedaviye başladık ilacları aldım kullandım.1 hafta soınra hastaneden raporunuza ssk provizyon vermedi raporsuz devam ederseniz size 2000 ytl ye yaparız dediler.Onca kullandıgım iğneden sonra vazgecmek istemedik ve parayı odeyip devam ettik.
Hastanede bizimle ilgilenen ve beni muayene eden bayanın aslında doktor değilde hemşire oldugunu ikinci muayenemde anladım.Yapacak bişey yoktu eşimi zaten tup bebek icin zor ikna etmiştim devam etmek zorundaydım.Arasıra hemşireye doktorumla konuşmak istiyorum merak ettiğim şeyler var dediğimde bana sor soracağını diyordu.İlk muayenemde sol yumurtalık rezervin iyi değil dedi ve daha tedavinin basında umutsuzluga duşurdu beni.Artık son aşamaya geldik ve tenezul edip doktor muayeneme girdi.Yumurtalık rezervimin cok iyi oldugunu 14 tane yumurtam oluştugunu ve 2 gun sonra yani pazartesi yumurtalarımı toplayacaklarını soyledi.Artık yıkılan umudum yerine gelmişti.Ertesi gun yani cumartesi son tahlil icin cağırdılar.Saat 12 ye kadar tahlil sonucu bekledik.Sekreter surekli rabaratuarı arayıp benle verenlerin tahlilinin cıktıgını ama benimkinin hala gelmediğini soyluyordu bi sorun oldugunu anlamıştım.O gun bizimle ilgilenen hemşire de izinliydi.
Orada gorevli olan ve ilk defa gorduğum bir doktor bizi odaya aldı.Ostrojen hormonumun aşırı yuksek cıktıgını ve pazartesi testi tekrarlamamı soyledi.Eğer bu hormon normale donmuş olursa catlatma iğnesini yaptırabilirsin aksi halde tedaviyi iptal etmek zorunda kalırız senin sağlıgın bebek olmasından daha onemli dedi.Bir kere daha umutsuzluga duşmuştum.Bu durumda benim yumurtalarım en erken carşamba toplanabilirdi.Oysa yumurtalarımın 6 tanesi yeterli buyukluğe ulaşmıştı onlar icin carşamba cok gec olabilir mi diye duşunuyordum.Birden aklıma beni kandırıyor olabilecekleri geldi.Doktora test sonucum kac cıktı dedim.Bilmiyorum demezmi.Ne demekti bilmiyorum....O zaman yuksek oldugunu nasıl biliyordu.....
Labaratuara gidip test sonucumun kac cıktıgını sordum .Makinaların arızalı oldugunu bu yuzden test sonucunun oğleden sonra cıkacagını soylediler.Daha dogrusu agzından kacırdılar.
Durum ortadaydı.Test sonucum 2 saat sonra cıkacaktı ve o saate kadar hastane calışanlarının mesaisi bitcekti.Benim testim icin 2 saat fazla mesai yapmaktansa tedavimi 2 gun ertelemeyi tercih etmişlerdi.Onlar icin yumurtalarımın boşa gitmesi onemli deildi .Ağlaya ağlaya eve geldim.2 Gun umutsuzca ağladım.
Neyse carşamba yumurtalarım toplandı.Tam da duşunduğum gibiydi.Daha once 14 yumurtam oldugunu soyleyen doktor 8 yumrta toplamıştı.Ertesi gun bunun 7 tanesi dollendi 1 gun sonra da 4 embriyo transfer edildi.Kalan dollenmiş 3 embriyoyuda bize sormadan dondurmaktan vazgecmişler.İyi kalitede değildi dediler tabi bende onca şeyden sonra inanmadım.
Test gunum geldi.Bhcg sonucu 15 cıktı.iki gun sonra 26 ve ertesi gun yaptıgım idrar testide pozitif cıktı.Fakat mutlulugum kısa surdu.O gun akşam kanamam başladı sabah tekrar test yaptırdım.Bhcg 10 a duşmuştu.Test sonucunu telefon edip oğrendim .Bana soyledikleri test sonucun 10 a duşmuş yeniden deniycez.
Ben duşuk mu yaptım yoksa biyokimyasal gebelikmiydi bilmiyorum......
Cok uzattım biliyorum ama herşeyi bir bir yazmak istedim.Benim yaşadıgım olumsuzlukları başkaları yasamasın istiyorum.Kimse benim gibi umut dolu bir heyecanla başlayıp hem maddi hem manevi cokuntuye uğramasın istiyorum.Tedavi olacakları merkezi secerken araştırmacı olun .Benim gibi yeterki yaptırayım neresi olursa olsun artık demeyin.
Tup bebek başarısızlık hikayem ilk defa deneyeceklere ders olsun
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup bebek başarısızlık hikayem ilk defa deneyeceklere ders olsun