Edit: Sayın Bdv uyeleri aşağıdaki konuyu 11 Eylul tarihinde acmıştım. Tavsiyelerinizi dikkate aldım. Merak edenler olursa diye yazmak istedim. Eşimle hesaplarımizi ayırdık. Artık ev arkadaşı gibi herşeyi ortak paylaşıyoruz. Herkes kendi maaşından kendine harcama yapıyor. Ailesinin borcu ile ilgili bana peyderpey odeme yapacağını soyledi (sanmıyorum ama yine de bekleyecegim). Bana hak verdiğini de belirtti. Ama durum bu deyip ailesine para gondermekten vazgecemeyecegini de soyledi. Şimdilik boyle devam ediyoruz.

Merhabalar,
4 yıllık evliyim. Eşimle tartıştım bugun. Sizlerin de fikrini almak istiyorum. Eşimin ailesi maddi acıdan sıkıntılı durumdalar. Dolayısıyla eşim zaman zaman ailesine destek cıkar. Hatta bizden borc aldıkları ve geri odemedikleri de cok oldu. Orneğin bir ara 20 bin TL aldılar ve odenmedi. Kızkardeşi harclık istediği her zaman gonderdi. Surucu kursu parasını, kpss kursu parasını odedi hatta. Abisi de zaman zaman sıkışınca ister. Bu bazen 300-500 bazen 1000-1500 TL gibi miktarlar olur. Abisi evli ve cocuklari var. Durumları olmadığından beklenti icinde de olmadım. Eşim bekar iken onlara daha rahat destek oluyordu tabi. Ailecek buyuk bir borcun icindeler, krediler katlana katlana borc buyumuş. Zaman zaman tartışmalarımiz oldu bu konu ile ilgili. Her seferinde "ama onların ihtiyacları var" oldu cevabı. "Niye karışıyorsun paraya mi ihtiyacın var? Farzet ki gonderdigim paraya kendime birşey aldim? gibi yanıtlar da aldım. Bugun yine hesaptan para cekildiğini ve kardeşine gonderdiğini oğrenince hem habersiz olması hem de surekli olması nedeniyle biraz kızdım. Cunku artık kızkardeşi calışıyor. Eşim tartışma sırasında "keşke evli olmasaydim" gibi bir soz sarfetti cok kırıldım. Ailem bu durumda iken evlenmemem gerekirdi dedi. "Demekki onlar icin kendi mutluluğundan vaz mi geciyorsun?" dedim. Sonra pandemi doneminde annemin bazen market masrafını karşılamami yuzume vurdu. Annem emekli memur. Bazen bana para verdiği dahi oldu. Kendi kartını bana verdi zaten. Market kasasında bazen acele olunca, kendimden odeme yaptım. Sanıldığı gibi buyuk miktar değil. Orneğin bir ekmek, biraz meyve gibi olmuştur anneme aldığım şeylerde. Bunları yuzume vurmasına da şaşırdim. Cunku annem karşılığını maddi olarak mutlaka verir. Kendi de goruyor ve biliyor bunu. Siz ne duşunur ne soylersiniz? Ben mi hataliyim?
Not: Bu arada calışıyorum. Maaşım eşimden daha yuksek. Cocuğum yok.