Merhabalar 6.5 yıllık evliyim.pcos hastasiyim senelerce adetim doğum kontrol hapı ile geldi.eşimde 20 li yaşlarda kasik ağrısı şikayeti ile doktora gitmişti o zaman bekardık varikosel ameliyatı oldu.2011 de klomen ile hamile kalamadım iğne tedavisi uygulandı aşılama yapıldı 6 tane kesen oluştu.doktor bize ilişkiye girmeyin dememişti biz de bilmiyorduk aşılama dan bir kac gun sonra ilişki ye girdik.neyse kan tahlili zamanım geldi.beta hcg 656 imkansızdı ben surekli mol gebelik diye duşundum.doktora gittik 6 tane kesen vardı biri kendi yok oldu.sonra bir daha gittik kalp atışları icin 5 tane kelebek vardı karnimda ucuşan..biri daha kendi yok oldu..kaldı 4 kelebeğim..karnım buyumeye başlamıştı artık cok minyon bir vucudum var..doktorum imkansız taşıyamazsın dedi ankilozan spondilit hastasiyim birde..olcumlere gore 2 tane bebeğimi yok etmek zorunda kaldık.hic unutmadigim bir tanesi o kadar cok kactı ki operasyonda doktorum zor yakalandı onu..resmen anne beni secme dedi..ama mecburduk cunku onun gelişimi geriydi diğerlerine gore benim elimde değildi bebeğimduşuk tehlikesine karşı serklaj uygulandı her şey cok guzeldi.kaşıntılarım ve vucudumda kırmızı noktalar oluştu..o kadar hızlıydı ki herşey anlamadım en risksiz ayda en beklenmedik zamanda 3 gun evde doğum sancısı cekmişim.24-25 haftalık acil hastaneye yatış kanamam geldi..rahim o kadar dikişe rağmen acılmış doğum başlamış ben zanediyorumki romatizmadan ağrılarım.universitede yatıyorum doktorlar gelip gidiyor cık cık diyorlar..bana soruyorlar""sen kanser misin??sen siroz musun??""hayır diyorum.ben nerden bileyim doktor sizsiniz..yataktan kalkmak yasak..yattığınız oda doğumhane nin yanı.sabaha kadar doğuranlar bagiranlar ağlayanlar..dayanamiyorum uykusuzum psikolojim alt ust eşime cıkarın beni burdan diyorum dayanamıyorum seslere..odada 5-6 kişiyiz ikiz gebeler de var benim gibi..6ay boyunca cok dikkatli beslendim herşey bebeklerime yarasın diye..sadece bizim oda da var ne wc ye girebiliyorum ne duş alabiliyorsunuz katta başka wc ler var millet yan odadan geliyor gece yarışı bizim odaya giriyor sanki neyse..uykusuzluk diz boyu..surekli kan alıyorlar..yurumek yasak yataktan kalkmak yasak..bir gece dayanamayıp doktorların cık cık larına kalktım gece yarışı yatagimdan dosyama baktım.alt ast spot spot almış ucmuş gitmiş başını..değer 550 ye varmış..bana fitil veriyorlar diyorumki romatizma hastasiyim bu fitil bana dokunuyor bana bunu vermeyin inatla pratisyen doktorlar onu veriyor..sanki karşınızdaki okuma yazma bilmeyen kor cahil gibi davranıyorlar.doktorların kararı ilacları kesmek zorundayız..ilaclar serumlar kesildi..bekliyoruz ne olcağı belirsiz bir sure..suyum geldi normal doğumla bebeklerimizi dunyaya getirdim.kızım doğumda ex oldu oğlum ise 1 gun sadece kuvet de dayanabildi..doğum da yuzlerini gormeye calıştığım bebeklerimi doğum masasında gorememiştim..şu anda mezarlarını ziyaret ediyoruz..minicik yavrularım..kokusunu icime cekemediğim yuzunu goremediğim kime benzediğini bilemedigim cocuklarım toprakta idi..uzun sure bunalıma girdim kendimi hazır hissetmedim hic..yeni bir bebeğe..yine gebelik koleastazi gecirirsem korkusu hep icimi yedi..tedavi ile olan coğul gebelerde hep erken doğum riski olurmuş cunku..2014 ocak ta supriz gelişme hamileydim..ama bebeğim gelişmedi gene kendimi sucladım..psikiyatr ilacları kullandığım icin oldu diyordum..o yuzden ozurlu olmaktansa gelişimi durdu herşey allahtan dedim..doktorum gelişmeyince bir kac tahlil istedi kan da pıhtılaşma rubella pozitif cıktı..bu sene bebek icin tekrar calışalım dedik doktorum sırf ozel belki yetersiz kaldı diye şifa da aşılama olalım dedik..kasım 2014 te kendiliğinden hamile kalan ben aşılama tutmadı..doktor ne dese beğenirsin korunun bu ay tekrar (bana doğum kontrol ilacı verdi)obur ay tekrar gelin..ben huylandım..zaten adet problemim var..niye ben korkutuyorum hapların etkisi hemen gecmiyor zaten..iren be de bir de kendi doktoruma gittim hemen ben ne yapayım doğum kontrol ilacı kullanayim mi diye..iki si de kullanma dedi bu arada 4 tane yumurtam oluşmuş..şifa da ki eşimin değerlerine gore zaten aşılama yapılmaz yapılsa da tutmaz dediler..boşuna hormon ilacları iğneler yemiştim..%1 de olsa kendiliğinden hamile kalabildigim icin bu ay deneyin demişti doktorum.kurler hakkında fikrini sordum kesinlikle keciboynuzu kurunu oneriyorum dedi ve bana kur le ilgili cıktı verdi..adetimin 5.gunu filan di eşime keciboynuzu kendimede havuc incir uyguladım..vee sonuc gene hamileyimmm..ilk başta cok guzel katliyordu sonra yavaşlamaya başladı adetine gore 6 haftalık gebeydim ultrasonda doktorum 5+1 olctu tam 1 hafta sonra kalp atışları icin kontrole cağırdı..ters giden bir şey vardı..kalp atışlarını duyamadık..1 hafta daha gelişmesi gerekirken 5+4 gunluk olculdu..ve sonuc kesenin icinde ki bebeğim yok oldu ordan..bugun kurtaj oldum mecbur..şimdi genetik icin tahlile gonderdik..doktorum yanılıyordur diye başka doktora daha gittim.oda genetik problem olabilceğini soyledi..tup bebek ile bu riski azaltabilir miyiz diye sordum hayır dedi tr de bu sistem tam sağlıklı calışmıyor.embriyonun sağlıklı geni olmasından once milletimiz cinsiyete onem veriyor o yuzden yasaktı dedi..embriyo oluştururken sağlıklı geni olan hucrelerin secilmesi lazım dedi..kıbrıs ta en yakın oluyor dedi..şimdi siz sevgili bu formu okuyan arkadaşlarım lutfen bana yardım ci olur musunuz?izmir de bu yontemleri uygulayan başarılı sonuc elde eden hastane doktor varmı?eşime boşanalım dedim yada evlat edinelim..cunku benim daha yarim kalacak umutlara karizmatik her seferinde acım umutlarım la buyuyor ve daha derin yaralarla kalıyor..eşim gerekirse evi satarım arabayı satarım istanbula giderim yurt dışına giderim tedavi olurum diyor..bana onerebileceğiniz hastaneleri ve doktor isimlerini bekliyorum sizlerden..