Merhaba, bu sorunum icin uye oldum, oncesinde siteyi zaman zaman takip ederdim. Benim sorunum bakıcı bulma sureci hakkında. Ben yasadiklarimi ve durumu yazayım, beklentilerim cok mu ustte yoksa insanlar mı anormal, bana onu soyleyin. Biri 2 yaş ve digeri 1 aylık olmaz uzere 2 cocuğum var. Calıştığım icin bakici almak durumundayız ve ilk cocugumda birkac bakici değiştirmek zorunda kaldık. Değişim sebepleri genelde şunlar, cocuğu tv karşısına oturtup kendisinin uyuma isteği ya da surekli cocugu uyutma ve kendisinin dinlenme isteği, evde gorduğu yiyeceklerden kendi evine almaya calışması, (ki biz de satın alıyoruz onları yani fazla bir şeyimiz yok aslında. ), surekli izin almaya calışmaları ve gosterilen her iyi niyeti suistimal etmeye calışmaları ve bu sebeple bizim zorda kalıyor olmamiz, baştan konuşulan konular icin sonrasında durust davranmamalari, saatim dolsun da gideyim diye bakmaları, eve misafir gelince bizlerle oturup ağırlamayi beklemeleri, cocuk konusunda soylediğim şeylere uymamalari, cocuklarin temizligi konusunda en basit şey bile benim soylemem gerektiği ve bunu defalarca yapmam gerekmesi vs vs.. Ben bu tur davranışları gorunce elbette once konuşuyorum fakat duzelmeyince yollarımızı ayırdık. Tek cocuğa bakilirken bile bunları yaşadık ve şimdi iki cocuğa bakacak birini bulmak beni cok geriyor.insalnlar vaat verme konusunda cok becerikli ama icime sinmiyor işte, kimse bizler gibi bakamaz elbet ama bu saydiklarima dikkat edecek insan bulmak niye bu kadar zor? Kiminle konuşsam benzer sorunlari yasiyor bakici konusunda, ben de zamana bıraktım ama iznim bitmeden icime sinen, cocuklarımı gonul rahatlığı ile emanet edebileceğim birini bulmak istiyorum. Annelerimiz bakamaz ne yazık ki. Şimdi sorum şu, ben ne yapmalıyım? Ben evdeyken gelen kişideki ihmalleri ve temizliğe uymayan davranışları gordukce, ben yokken kim bilir nasıl davranacak, bilmediğim neleri var acaba diye duşunuyorum. Surekli uyarmak da olmuyor, tatli dille olsa da.. İşi bırakmak ve ucretsiz izin almak şu an mumkun değil, bakici mecburiyetindeyim. Bu saydığım davranışları gosteren kişilere emanet etsem aklım kalacak, ozellikle bebeğin ihtiyaclari konusunda. Ne yapayım sizce? Okuyanlara da, yorum yapanlara da şimdiden teşekkur 3derim, unuttuğum bir şey olursa veya sorunuz olursa fırsat buldukca yanıtlarım sevgili hanımlar..