ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum ve formasyon alıp ingilizce oğretmeni olmayı duşunuyorum.
cocukları seviyorum ve kendimi oğretmen olarak hayal edebiliyorum. o yuzden boyle bir isteğim var ama biraz da kararsızım cunku 4.sınıfa giden bir kardeşim var ve ona odev yaptırmak yemin ediyorum işkence oluyor.
dersi okulda pek ilgili dinlemiyor zaten, odev yaptırırken tek tek o konuları her gun baştan alıyorum. resmen her gun kafasında konular sıfırlanıyor cunku kafası hep başka yerde. mesela odev yaparken tamamen şıkları sallıyor ve eğer tutarsa kazanmış oluyor kendince. bu yuzden soruda ne sorulduğuyla kesinlikle ilgilenmiyor.
her soruyu ben cozmuş oluyorum, cunku tum konuları baştan anlatıp soruları cozmesini beklediğimde gun icerisinde 3 saate yakın sure gecirmiş oluyoruz ve ben sinirden ağlayacak gibi oluyorum ara ara.
bir yandan da oğretmen olduğumda sabırlı olmam gerek bunu da duşunuyorum. ama kardeşim beni oğretmen gibi gormediğinden ciddiyet de kalmıyor doğal olarak.
sizce hedefimi daha buyuk bir yaş kitlesine mi yonlendirmeliyim? iyice duşuneceğim oğretmenliği yapıp yapamayacağımı ama sizden de fikir almak istedim. sonucta her mesleğin zorluğu var ama bazı kişiler hic uygun değillerdir mesela bir mesleğe. ben yine de bir şeyler yapabildiğime inanıyorum ama işte sabrımın azalmaya başladığını fark ettiğim icin de şupheye duştum. bunu en iyi formasyon ve staj doneminde anlarım sanırım, sizce daha başka nasıl anlayabilirim? aramızda oğretmen olanlar varsa ozellikle yazarsa sevinirim. Ve son olarak oğretmenlikle alakalı sorulmuş konu icerik vs. varsa atar mısınız buraya cok fazla bulamadım.