Oncelikle biraz detaylı yazacağım ki belki tek bir kişi bile ortak bir yon bulup umudunu yitirmez, dualarına, inancına devam eder, belki bir faydam olur...
Ben 33 yaşındayım ve 13 yıllık evliyim.belki inanması zor gelecek ama 9 yıl boyunca cocuk istemedik, hep birşeyleri bahane ettik, erteledik. Fakat yaşım 30 a gelince ve etraftan artık zaten sizin tedavisiz cocuğunuz olmaz laflarını duymaya başlayınca, bunlar canımızı yakmaya ve bizi endişelendirmeye başladı. 3,5 -4 yıl once bebek calışmalarına başladık. Ben hemen doktora gidip gerekli kontrollerimi yaptırdım, sonuc haşimato tiroittim, prolaktinim yuksekti, fsh 10 olmuştu yani acele etmem gerekiyordu ama hamile kalmama şu an engel değildi. Bu arada adetlerim azalmıştı ve oncesinde lekeler geliyordu. Buyuk bir moralsizlikle calışmalara başladık, ilk 5-6 ay sonuc alamamayı normal karşıladık, bu arada prolaktini ve tiroidi normal seviyeye cektik. Sonrasında bir yıldan fazla bir sure duzeni duzensiz calışmalar devam etti. Eşimde bir sorun olabileceği hic aklıma gelmiyordu. Bu arada tayin nedeniyle istanbula yerleştik, bunu fırsat bildim ve taşınma zamanı aklımdan bu konu cıkacağı icin supriz bir şekilde hamile kalacağımı duşundum. Hep oyle derler ya " beklemediğim bir zamanda oldu " diye. Ama yine sonuc olumsuzdu ve artık benim her gunum ağlayarak ve berbat bir şekilde gecmeye başlamıştı. Eşim bu halime dayanamayıp benden habersiz cok unlu ozel bir hastaneden randevu almış ve gideceği gun bana soylemişti. Onunla gitmemi istemedi. Evde bekledim. Elinde tahlil kağıdıyla geldi. Sonuc: hareket, sayı, morfoloji hepsi cok duşuk. Doktor bu şekilde imkansız demiş... Tedavi olarak 6 ay proxeed onermiş. Bunu kullanan coğu hastamızda olumlu sonuc aldık demiş. Havalara uctum. 6 ay icinde bebeğimiz olacaktı... Zaman gecti, tahliller yinelendi cok ufak duzelmeler dışında hicbirşey olmadı. 6 ay daha devam dedi doktor, olmazsa tup bebek. Devam ettik, bu arada keciboynuzu kuru ve balparmaktan aldığımız arısutu-bal-polen karışımı uyguladık.6 ay daha gecti. Ben artık vazgectim, bıktım..eşime ara verelim ya da başka doktora git dedim. Eşim 15-20 gun proxeedi kesti.sonra dayanamadık. Ozel bir urologla goruştuk.tahlil sonuclarına baktı, hani kan tahlili dedi yok bakılmadı dedik, ultrasonu sordu, yok dedik. Kızdı, şaşırdı. Hemen tahlil yazdı ultrason temiz cıktı ama fsh cok duşuktu. Ne ilac kullandınız dedi, proxeed dedik, bu tabloya sadece vitamin mi verdi dedi. Bir yıl oyalamışlar sizi dedi, tup bebeğe yonlendirmek icin boyle yapıyorlarmış. Hemen iki farklı hormon iğnesi yazdı, cok pahalı olduğundan devlette yazdırmamız gerekiyordu. Yolumuz Capa dan Ateş Bey e duştu. İğneletin cok ağır geleceğini once ilacla denemek gerektiğini soyledi, taksim ilkyardımdan başka bir hocaya danıştık, onayladı. Ateş Bey de onceki yapılan tedavinin cok yetersiz olduğunu, oyalandığımızı soyledi. Klomen, e vitamini ve gnc den vitamin yazdı. Fsh yukselmeden sayı artsa bile kalite olmaz işe yaramaz dedi. 6 ay sure verdi. Yine bekleyecektik. 3 yılı gecmişti artık. Biz bu ilaclara ilaveten havuc kuru ve trabzondan getirttiğimiz karakovan kestane balı karışımı uyguladık. Ve bol kuruyemiş. Bende bu arada yumurtlama gunum icin ısı takibi yaptım. Ve 6 ay beklemedik 2. Ayda hamile kaldım. Hala inanamıyorum. 14. Haftamdayım
Bu yazıyı okuyupta care arayan kim varsa allahım en hayırlı sonucları versin sizlere. Sizde bize ve bebeğimize dua edin. Allah kimseyi evlat hasretiyle imtihan etmesin.en kısa zamanda huzur gozyaşları dokulsun gozlerinizden...