Selamlar hanımlar.
Bu hafta itibarıyla zorunlu doğum iznine ayrıldım. 16 hafta uzerine bir de toplu sut iznimi kullanıp bebek yaklaşık 5 aylıkken işe donmeyi duşunuyorum. Mecbur değilim, calıştığım firma toplamda 2 yaşa kadar ucretsiz izin kullanmaya izin veriyor ama ben o kadar sure calışmadan durabileceğimi sanmıyorum. Bugune kadar işsiz kaldığım en uzun sure ulke değişikliği nedeniyle 1 yıl ve ben o surede kafayı yemeye cok yaklaşmıştım. O yuzden ucretli izin bittikten sonra maksimum 1 ay daha ucretsiz izin kullanıp donucem muhtemelen.
Bir diğer nokta da; bebek kucuk olduğu icin pandemiden dolayı full time evden calışacağım gibi duruyor, şirketin kuralları gereği. Yani aslında ben ofise donuş başlayana kadar evde annemle bebeğe bakabilirim. Ama kalabalık bir kadro ve 5 ulkeden oluşan bir ekibim var, gun icinde cok yoğun toplantılar vs oluyor, belki de bebeğe yeterince zaman ayıramayacağım.
Sizce bebek 6 aylıkken, ben de evden cok yoğun calışıyorken, eve bir bakıcı almalı mıyım? Annem artık yaşlandı, tum gun yeni doğan bebekle uğraşamaz, yoruluyor. Ben de calışırken hem eve hem cocuğa yetemem sanki. Bu bakıcıyı nerede bulacağız? Cevreden tavsiye ile bulun diyorlar ama İstanbul ’da yaşadığım sitede hic iyi hikayeler duymadım. Şirketlerin yabancı bakıcılar getirdiğini biliyorum ama bunu da Turkiye ’de bebek ile tecrube edeni bilmiyorum. Yurtdışındayken filipinli bakıcılar vardı, aileler cok mutluydu, ama Turkiye ’de var mıdır, varsa da birlikte calışıp mutlu olan var mıdır? Daha bebek doğmadı ama kafam bunlarla dolu, surekli duşunuyorum

Bu bakıcı konusunda bir akıl verin bana; şirketle mi calışmalı, cevreden mi bulmalı?