Herkese merhaba bugun 2. Konumu acıyorum. Gun boyunca kendimi cok dipte hissettim. Ama yine de mesajlarınız beni cok rahatlattı. Sadece kendimi ve hayatımdan gecen ilişkileri değerlendirdiğim de bir şey farkediyorum.

Eskiden yaşadığım uzun ciddi ilişkilerde, eski ilişkiler eski flortlerle ilgili karşılaştığım daha ciddi şeylere kucuk tepkiler veriyordum. Kafama takmıyor ve hic uzulmuyordum.

Şimdi eşimle ilgili (sevgiliyken de boyleydi) hicbir şeyi kaldıramıyorum. Gecmişteki paylaştığı şarkılar bile bana aşırı batıyodu. Gunlerce ağlayıp uzuldum eski sevgililerinide sevdi falan filan diye. :/ Ya cok sacma evet. Ama boyle. Sadece bunun sebebini merak ediyorum..

Bi kac teorim var sizde bana yardım ederseniz sevinirim..

İlk olarak eşim icin buyuk bi fedakarlık yaptım (bana gore) işimi gucumu ailemi bırakıp onun şehrine geldim. O da beni mutlu ediyor cok sağ olsun. Burada iş arama sureci vs zor kimsem yok. Biraz bunun kiniyle ondan kusursuz bi aşk bekliyor olabilir miyim? Başka birilerini de sevmiş olması zoruma gidiyo sanki bi tek bana buyuk bi aşk duymuş olmasını istiyorum icten ice. Boyle şeyleri gorunce de madem boyleydi bari bunca zorluğu niye goze aldım gibi duşunceler beliriyo.

İkinci olarak eşimden oncekilere aşık olmamışsam (varsayım) o yuzden bu huyum ortaya cıkmamış olabilir mi? Ama seviyordum onlarıda yani. Normal kıskanclıklarım oluyodu ama gecmişi sallamazdım. Cok sacma.. şimdi eşim normal kıskanclığa sebep olmuyor bende gecmişe mi sarıyorum acaba

Ucuncu olarakta ilişkimizde eşimde cidden bi sorun varda ben o yuzden mi boyleyim.. boyle şeylerin onume cıkması. Yani eskiden de ilişkimizde yaptığı bazı sevimlilikleri başkalarına da yapmış olması mı yanlış. (Bu şık değil sanırım cunku burada genelde bunun yanlış olmadığı savunuldu) mesela bana soylediği bir şarkıyı başkasına da soylemesi..

Son olarak ben cidden travma yaşamış biriyim ve terapiye mi ihtiyac duyuyorum? Sorunum tamamen icsel mi.. ? Nasıl aşabilirim?
Benim gibi durumlardan gectiniz mi..

Lutfen agresif cevaplardan kacının cunku cidden hassasım. Şımarıklık olsun diye yazmıyorum. Kendimi kotu hissediyorum..