Merhabalar arkadaşlar.

Yaklaşık 3-5 gundur bende bu sorundan muzdariptim ve nette henuz bunun tam cozumu bulunmuş değil ancak az once bu sorunu halledip şuan mutlu sona ulaşmış durumdayım.
Sorunun guvenlik problemleriyle alakalı olduğunu duşundum cunku biz internet sitesine bağlanırken bağlanmadan once windows veya antivirus programımız otomatik olarak siteyi guvenlimi değilmi diye kontrol ediyor veyada yeni internet yasasıda bu sorunun ortaya cıkmasına sebep olmuş olabilir tam olarak emin değilim.
Ama ben bu kontrolu ortadan kaldırarak hem Tarayıcımın hızını iki katına cıkardım. Hemde Google yavaşlığını ve SSL bağlantı hatalarını giderdim.
Şimdi yaptığım işlemleri sırasıyla sizlerede aktarıcam.

Google Chrome kullanıyorum ve işletim sistemim Windows 7 64bit Ultimate

1. adım: CCleaner ile tum cerezleri temizleyin.

2. adım: Host dosyasını fixleyin. Şu linkteki programla Hosts dosyasını varsayılanına nasıl sıfırlayabilirim? burdaki dosyayı indirip kurun kurduktan sonrada bilgisayara restart atın.

3. adım: Ağ Paylaşım Merkezini acın. Sol alttaki İnternet Seceneklerinden Guvenlik sekmesine gelin. ve şu şekilde ayarlayın

İnternet seceneğinin yanındaki "Yerel İnternet" ve "Guvenilen Siteler" icinde aynı işlemi yapın. Cubuğu en aşşağıya getirin ve Korumalı modun tıkını kaldırın ve Uygula deyin. Yasaklı Sitelerin ayarlarına dokunmayın.

Daha sonra yine İnternet Seceneklerinden İcerik sekmesine gelin. Ortada Sertifikalar bolumunde "SSL Durumunu Sil" goruceksiniz ona tıklayın. Daha sonra tamam diyip cıkın.

4. adım: Daha sonra dns ayarlarınızı google veya yandex dns olarak ayarlayın veya bildiğiniz daha iyi bir dns varsa onu kullanın yandex dns şuan icin daha iyi gibi duruyor.

Google Dns
8.8.8.8
8.8.4.4

Yandex Dns
77.88.8.8
77.88.8.1

5. adım: Tarayıcınızdaki bilmediğiniz, kullanmadığınız gereksiz butun eklentileri kaldırın.

6. adım: Antivirus programının ayarlarından Web sitesi engelleme ozelliğini kapatın Ben Malwarebytes kullanıyorum sizde belki ismi değişik olabilir bu ayarın. Biraz ayarları kurcalarsanız mutlaka gorursunuz.

7. adım: Nolur nolmaz siz sağ alt koşeden tarih ve saati bir guncelleyin. Garanti olsun yapmadığımız birşey kalmasın

En nihayetinde mutlu son! siteler acayip hızlandı SSL bağlantısı aldığım sitelerin acılması 1 saniye bile surmuyor artık.

Umarım sizdede işe yarar

Deneyin ve sonuclarınızı benle paylaşın lutfen.

Dipnot: Eğer konum yanlış yerdeyse adminlerden ricam doğru yere taşımaları olucaktır teşekkurler

Alıntıdır.