Arkadaşlar artık işin sonuna yaklaştık neredeyse en azından Adsense icin durum boyle.Aramızda hic bir videosu unleme duşmemiş arkadaşlar vardır elbet ama neredeyse %80'lik bir kitle bu unlem sorunu yuzunden video yukleyemez hale geldi.Kendimden ornek vermek gerekirse gunde 4-5 video yukleyen biriyim ve tum yuklediğim videolar unleme duşmekten kurtulamadı.Videoların formatını değiştirdim, ismini değiştirdim,elimden geldiğince ID'sini değiştirmeye calıştım yine de fayda etmedi.Belki kanallara goredir diye farklı kanallara farklı videolar da yukledim yine aynı durum değişen bir şey yok.

Eğer bir an once cozum bulmazsak bu unlem elimizi kolumuzu bağlayacak. Bugune kadar 2'den fazla partner kanalı olmayan ben bile 10 15 kanalımı partnere bağlamak zorunda kaldım.Ki partnerlerin bundan sonra ki gidişatı ne olacak onu bile bilmiyoruz.

Sonuca gelirsek benim aklıma iki fikir geldi arkadaşlar mantıklı veya mantıksızdır sizin fikrinize sunuyorum oylece durup izlemek istemedim.

1.)Unlem olayının patlak verdiği sıralarda Awesomeness'a bağlı bir kanalıma yaklaşık 15 tane video yukledim ve yukledikten sonra partnerden cıkma isteği yolladım.Partnerden cıktıktan sonra o gun yuklediğim videoların para kazanmasının acık olduğunu gordum. Buradan girme ve cıkmanın kolay olduğu bir partnerlik firması ile bu soruna gecici (belki kalıcı bir cozum) sağlayabileceğimiz fikri cıktı.

2.)Ozellikle ozgun calışan ve bu durumla karşı karşıya kalıp ticari kullanım hakkı sağlayan arkadaşlar şu soruma cevap verirlerse bir fikir edinmiş olabiliriz.Youtube'nin bundan sonra guven algoritmasına gore para kazanmayı acacağı gibi bir durum var ortada.Siz Youtube'ye ticari kullanım ispatı sunup para kazanmayı actığınızda bu ticari kullanım hakkı ispatlamalarınızın yeni yuklediğiniz videolarda yararı oldu mu? (Işıkların hemen yanması gibi veya incelendikten sonra yanması gibi)