*16.sayfada guncelleme mevcut.
Erkek arkadaşımla 2 senedir birlikteyiz. Evlenme kararı aldık, inşallah. Tanışma + evde soz nişan + sade nikah şeklinde duşunduk, 1 seneye yayılarak. Maddi olarak borclanmadan ve her anlamda mubalağadan uzak kalmak istiyoruz. Duşuncemizi ailelerimize bildirdik fakat sevgilimin ailesi şu anda olsun istemiyor. Nedenini soracaksınız: aslında boyle bin tane konu acılmıştır forumda, gobek bağını koparamayan bir aile daha diyeyim. Annesi evlilik kararı aldık diye tansiyon hastası oldu, psikiyatriste gitmiş. Kız kardeşi (evli), sevgilime “biz seni kimseyle paylaşmadık bu yaşa dek, hazır değiliz evlenmene, evlenirsen duğunune gelmem, kıskanıyorum o kızı” vs. demiş. Bir de yuksek lisans surecindeyiz bunu bahane etmişler işte derslerin kotuye gider vs diye fakat yuksek lisansa birlikte başladık biz zaten, teşvik eden dahi bendim sevgilimi, biliyorlar bunları da.
Ben sadece ilk defa fikrimizi soylerken dahil oldum bu muhabbetlere. Sonra hic karışmadım kotu olurum diye. Zaten 3-5 konuşmada konu duğunune gelmem kadar cirkin muhabbetlere gitti. Muhabbetimi de azalttım. En hoşlanmadığım ve istemediğim şeylerden biriydi ciddi olmadan ailelerle tanışmak. Kendi aileme de mahcup oldum.
Az cok nasıl biri olduğumu duğunumun nasıl olduğunu istememden dahi anlamışsınızdır. Mutevazı yaşayan orta halli normal bir aileyiz, ben de sade bir vatandaşım. Tum bu olaylar olurken altın konusunu sevgilimle dahi konuşmadık. Kendi ailemle dahi konuşmadım cunku fol yok yumurta yok daha bismillah.
Erkek arkadaşımın babası “ben oyle şu kadar altın isterim, bu kadar takı isterim muhabbetlerini sevmem, şimdiden diyeyim” demiş. Sevgilim de kızmış “nereden cıkarıyorsunuz siz bunları, altının a ’sının lafını yapmadı kız size, daha ailesiyle tanışmadınız” diye.
Bir babanın, evlenmeye hatta tanışmaya dahi sıcak bakmıyorken bu lafı etmesi bana cok garip geldi. Uc kız evlendirdiler, usul yordam bilmiyorlar da değil. Bir tanışalım, aileler konuşsun. Daha hicbiri olmadan neden altını konu etti sizlere sormak istiyorum? İnsan olayın icinde olunca akıl tutulması yaşıyor galiba. Ben hicbir mana bulamıyorum olanlara, bilhassa altın olayına.