Cocuk Olması
Cocuğu olmayan bir kadın, yedi gun oruc tutup iftar vaktinde "YÂ Musavvir, Ya Bari, Ya Halık" isimlerini su uzerine 21 kere okuyup ufurse ve o sudan iftar eylese Cenab-ı hak bu isimlerin hurmetine makbul bir cocuk ihsan eder." (7)
Aşağıdaki ayetler dua makamında okundukları vakit, cocuk istemeye ve hayırlı bir mirascı dilemeye yaramaktadır. Cunku Zekeriya aleyhisselam Rabbine boyle dua eylemiştir. Bu bakımdan bizlerin de bu ceşit sıkıntısı olduğu zaman bu ayetlerle dua etmemiz menfaatımız icabıdır. (11)
"Fe hebli min ledunke veliyya" "Yerisuni ve yerisu min Âli YÂkûb." "Yuhricukum tıflen summe li tebluğû eşuddekum" (12) (13) (14)
(Binnaenaleyh, bana tarafından bir veli oğul ihsan et) (Ki bana da mirascı olsun, YÂkub hanedanına mirascı olsun.)
(Sonra bebek olarak cıkran, sonra sizi guclu kuvvetli bir cağa erişmeniz icin.) (12) (13) (14)
Cocuk sahibi olmak isteyenler veya herhangi bir dileği olanlar şunları yapmalıdır:
1- İstiğfar okumalı. (Malım cok, ama cocuğum olmuyor. Ne yapayım?) diyen kişiye, bir sahabi istiğfara devam etmesini soyledi. O da gunde 700 defa istiğfar okurdu. Nihayet on cocuğu oldu. Hasan-ı Basri hazretlerine, kıtlıktan, fakirlikten, cocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu. Hepsine de istiğfar etmesini soyledi. Sebebi sorulunca, Kur’an-ı kerimden uc Âyet-i kerime okudu. Meali şoyle:
(Cok affedici olan Rabbinize istiğfar edin ki, gokten bol yağmur indirsin; size, mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin icin bahceler, ırmaklar versin.) [Nuh 10-12]
Cocuklarını idarede sıkıntı ceken bir sahabiye Peygamber efendimiz, (Neden istiğfar etmiyorsun? Ben gunde yuz defa istiğfar ederim) buyurdu. İstiğfar edileceği zaman yuz defa (Estağfirullah min kulli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa huvel hayyel kayyume ve etubu ileyh) demeli ve manasını duşunerek soylemeli. Manası şoyledir: (Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder ve gunahlarıma pişman olup Ona sığınırım.) [Azim, zatı ve sıfatları kemalde, Hay, ezeli ve ebedi bir hayatla diri olan, Kayyum, zatı ile kaim olan, yarattığı her şeyi varlıkta durduran demektir.]
2- Dileğine kavuşmak icin, iki rekat namaz kılıp, sevabını Silsile-i aliyye denilen Âlimlerin ruhuna hediye etmeli, bunların hurmeti icin diye dua etmeli. Mesela, “Ya Rabbi, hayırlı bir cocuk nasip eyle” diye dua edip, “Bu duamı silsile-i aliyye buyukleri hurmetine kabul eyle” demeli. (Mekatib-i şerife)
Sabah ve yatsı namazından sonra silsile-i aliyyenin isimlerini, sonra Fatiha okuyarak ruhlarına gonderip, onları vesile ederek yapılan dua kabul olur. Tecrube edilmiştir.
3- ÂyÂt-i hırz, usulune uygun okunur ve yanında taşınırsa, murat hasıl olur.
4- Adakta bulunmalı. Mesela, (Şununla evlenirsem, sevabı Seyyidet Nefise hazretlerine olmak uzere, Allah icin, uc Yasin okumak nezrim olsun) denince, bu dileğin kabul olduğu tecrube edilmiştir.
5- Dua izinli okunmalı! Bir hacetin hasıl olması icin dua okunurken, tesir etmesi, ustadın izni ile okumalı. Ustad vefat etmişse, kitabından oğrenip okumak da izin almak olur. İzin alan, izin verenin vekili olur. Vekilin okuması, ustad gibi tesirli olur.
6- Bir dileği olan aşağıdaki duayı okumalıdır. Kor bir zat gelip, (Ya Resulallah! Allahu teÂlÂya dua et, gozlerim acılsın) dedi. Peygamber efendimiz de, (Kusursuz bir abdest al! Sonra, ya Rabbi! Sana yalvarıyorum. Sevgili Peygamberin Muhammed aleyhisselamı araya koyarak, senden istiyorum. Ey cok sevdiğim Peygamberim Muhammed aleyhisselam! Seni vesile ederek, Rabbime yalvarıyorum. Senin hatırın icin kabul etmesini istiyorum. Ya Rabbi, bu yuce Peygamberi bana şefaatcı eyle! Onun hurmetine duamı kabul et) duasını okumasını soyledi. O da, abdest alıp dua etti. Hemen gozleri acıldı. [Tirmizi]
Bu duayı okuyanlar, maksatlarına kavuşmuşlardır.
Namaz kılmayanın, haram işleyenin ve kalbi gafil olanın duası kabul olmaz. Ehl-i sunnet itikadında olmayanın okuması fayda vermez. Hak teÂlÂ, her şeyi bir sebep ile yaratmaktadır. Bir şeye kavuşmak isteyen, o şeyin sebebine yapışmalıdır. Rabbimiz, insana sıhhat, şifa vermek icin, dua etmeyi, sadaka vermeyi ve ilac kullanmayı sebep yapmıştır.
Duanın kabul olması icin
Duanın kabul edilmesi icin bazı şartlar vardır. Duanın kabul edileceğinden şuphe etmemeli, şartlarına riayet edilip edilmediğinden şuphe etmelidir. Gereken şartlara riayet etmeden duanın kabul edilmesini beklemek uygun olmaz.
Once calışmak, sonra dua dinin esası!
Kabul edilir ancak, calışanın duası!
Erkek cocuk olması icin:
Duanın kabul olması hakkında yazıda bildirdiğimiz gibi duzgun itikada sahip olup, haramlardan kacıp, dinimizin emrine uyanın ve şartlarına uygun dua edenin duası muhakkak kabul olur. Boyle salih bir kimse, yatağa girince, once İhlas suresini okur. (Ya Rabbi, bana bir oğul ihsan edersen ismini Muhammed koyacağım) der. Boyle dua edenin, Allahu teÂlÂnın izniyle erkek cocuğu olur. (Şir’a şerhi)
Yine aynı kitaptaki hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Hanımı hamile iken, elini onun karnına koyup, “Bismillahi ahadis samed ellezi lem yelid ve lem yuled. Ya Rabbi, bu cocuğun ismini Muhammed aleyhisselamın hurmetine, Muhammed koydum” derse, bu cocuk erkek olur.)
Yine aynı kitapta, (Kadın, hayzdan temizlendikten sonra beş gun icinde hamile kalırsa, cocuğu erkek olur. Beşinci gunden sekizinci gune kadar olursa kız olur) deniyor
Cocuk sahibi olmak icin dua
Cocuğu olmayanlar 4 Cuma ustuste 1000 kere "Ya Evvel" okumalıdır.
Duşuk ihtimali olan hamile bayanlar icin dua
Duşuk ihtimali olan hamile bayanlar eşleriyle beraber "El Mubdi" okur.
Cocuk sahibi olmak icin dua
Cocuğu olmayan kimse 707 kere “Ya Varis” okursa Allahın izniyle hayırlı evlat sahibi olur.
Doğacak Cocuğun mucahid olması icin KAF Suresi okunur.
Guzel Yuzlu olması icin YUSUF Suresi okunur.
Ahlakı guzel olması icin İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
İlk 4 ay 70 bin SUBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
Cocuk doğduktan sonra 36. gunu Enbiya Suresi okunur.
Ateşli Hastalık olmaması icin Ali İmran Suresi okunur.
Ağlayan Cocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
Bol bol Yasin okunur.
Terfice, tuncina hatimleri okunur.
Cocuk Duşmemesi İcinKarısı hamile olup da erken doğum, cocuğun duşmesi veya gec doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına surup
"Ya Mubdi" ismini 99 kere okursa Hak subhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar. (7)
Cocuk olması icin okunacak dualar
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Aile, Evlilik, Evlilik Hazırlığı
- Tüp Bebek
- Cocuk olması icin okunacak dualar