Merhabalar. Mayıs ayında yaptırdığım tahlillerde sol tarafimda bulunan 8.5 mm boyutundaki nodulumun papiller ca yonunden şupheli olduğu gerekcesiyle Haziran ayinda tiroid ameliyatı oldum. Sol taraftaki kotu huylu cıktığı icin tiroidlerim tamamen alındı. Patoloji sonucumda lenf bezlerime sicramis olduğu ortaya cıktı. Ameliyat esnasında buyuk oranda temizlenmiş ancak yine de atom tedavisi almam gerektiği soylendi. Pazartesi gunu nukleer tıp ile goruşeceğim.
Boyle bir sonuc beklemiyordum. Ameliyat olmak beni korkutmuyordu ama atom tedavisinden cok korkuyorum. Ameliyattan once konuştuğum tum doktorlar sende atom tedavisi gerekli gormuyoruz diyorlardi. Patoloji sonucu cıkınca gerekli olduğu anlaşıldı.
Kasim ayından beri cocuk deniyorduk ve olmuyordu. 31 yaşındayım ve adetlerimin yoğunluğu eskiye gore azaldı. Ultrasonda az sayıda folikul goruluyor. Belki de tiroid problemi yuzundendi.
Benim sorunum internette okuduğum kadarıyla atom tedavisinden sonra 6 ay ile 1 yıl arasında hamile kalinmamaliymis. Ama benim zaten az sayıda yumurtam var. Erkenden menapoza girmekten cok korkuyorum. Eğer bu durum olmasa tup bebek yoluna girmeyi dusunuyordum. Şimdi bir de bu tedavi cıktı. Ya bu kadar sure beklerken bir daha anne olamazsam diye icim icimi yiyor. Atom tedavisi olurum hic sorun değil. Ama o korunma suresini duşundukce delirecek gibi oluyorum. Bu yuzden tedaviyi sonraki bir zamana bile ertelemeyi duşunuyorum.
Sizler ne duşunuyorsunuz? Lutfen yardımcı olun. Morale cok ihtiyacım var.