Herkese selam, işyeirmde bir abla var, epey yaşımız var ben doğmadan once işe başlamış o kadar fark var işte, ben normalde orta halli maaşı ile gecinen, cok luks harcamayan biriyim aileme yardım ettim, şimdi de evlendim duğun masrafı falan kendi yağımızda kavruluyoryz eşimle. Ama iyi kotu de alışveriş yaparım ama pahalı markalardan almam, bu bahsettiğim arkadaşın eşinin geliri yuksek, aile falan kendisinin gelir durumu iyi. Sorunum şu, mesela sohbet ediyoruz bişey alacağız basit bişey, atıyorum badem, o birisinden alıyormuş benim satan koyden getiren tanıdığım yok, onun varmış diyorum,ya bende alsam o arkadaşınla konuşabilir miyim diye, hemnw biz gecen sene cok pahalıya almıştık sorayım, diyorum parası sorun değil, veya bişey oluyor mont bakıyorum diyelim, hemen ben şu markadan cok pahalıya almıştım diye başlıyor. Veya şuradan aldım orası hep pahalı satar, cok para verdim ben bu kemere falan diye anlatıyor. Eskiden aynı mahallede farklı zamanlarda oturduk, diyor ki eskiden ( kendi otururken) o mahallede zenginler otururdu şimdi ( ben otururken) oyle değil artık diyor, halbuki hatırı sayılır kira oduyordum. ben bişeyin parasını falan sormuyorum ama o hemen para, pahalı falan demeye başlıyor.. ozet geciyorum ama anladınız sanırım. Hergun bu muhabbet gecer. Beni kucumsuyor gibime geliyor. Aynı ortamdayız yani mecburen iş harici sohbet de ediyoruz, zaten kalabalık Bi yerde calışmıyorum. Mecburen iletişim kuruyorum. Ama mutlaka bir yerden konu pahalı alışverişine geliyor. Yeni kupe alsam hemen farkeder, yeni mi diye sorar, yalan soylemeyi de sevmem gizleyecek bişeyim de yok acıkca soylerim nereden aldım falan, hemen başlar ben gumuş altın takarım tum takılarım oyle, istanbulda alacatıda takılar şoyle pahalı. Benim o kadar cok takım var ki para vermeyi sevmiyorum cunku sıkılıyorum. Alamam altın falan, gereksiz yere fazla para vermek istemiyorum, aynı marka aynı urun sadece dukkanın ismi var diye pahalı satılıyor ya da icerikler aynı fazla para vermek istemiyorum diyorum. Tabi tabi diyor sonra yine aynı yere donuyor konu.
Aslında kafaya takmam ama sık sık bunu dile getirmesi son zamanlarda uzdu beni. Oysa insan fakir de olabilir zengin de koskoca kadın kendini benimle neden kıyaslıyor anlamadım. bu ayrı bir konu, sık sık sana neden boyle yapıyorlar bana demiyorlar diye şikayet eder, biri bana soru sorarsa ozel bile olsa ( orneğin senin cantalarına bayılıyorum nerede alıyorsun diye biri sorsa ) kendisi atlar cevap verir, arkadaşlar bile ona değil bana sorduğunu kibarca hatırlatır( bazısı sinirlenir), gulup geciyorum artık ama biraz hassas bir donemden de geciyorum sanırım. Son zamanlarda ters giden cok şey var hayatımda. Terslemeden nasıl başa cıkabilirim. Sanıyorum desteğe ihtiyacım var.