Merhaba herkese
Konu cok uzun olacak ama kısa kesmeye calışacağım lutfen okumaya calışın fikrinize cok ihtiyacım var.
Doğulu bir aileyiz. Babam 15 yıl once başka bir kadınla yaşamaya başladı ve ondan 3 tane cocuğu var. Biz de 4 kardeşiz. Şu an sorunum abimle alakalı.
Annemin tam 30 yıl sonra kendine ait bir evi oldu. Oyle ucuz bir semtte ucuz bir ev. Babam maddi anlamda destek sağlamıyor. Annem ve 15 yaşındaki kardeşim beraber yaşıyor biz evliyiz. Ben yeni evlendim yoksa ben bakıyordum eve. Benden once de ablam bakıyordu. Şu anda da faturalarini ben oduyorum. Ben evlenince annem işkur uzerinden bir lisede temizlikci olarak 9 ay calıştı. Bunlari anlatıyorum ki az cok durumumuz gozunuzde canlansın. Annemin 70 bin birikmişi vardı bundan birkac yıl once abim zorla ve kavgayla aldı onu elinden. ( Kendisi evli ve memur eşiyle birlikte aylık gelirleri 15 bin civarı) şu ana kadar bizim bildigimiz 400-500 bin civarı para kaybetti abim. Ama kimse ne yaptığı hakkında birşey bilmiyor asla ve asla soylemiyor. Akrabalar arkadaşlar herkesten borc almış. Son bir bucuk yıldır annemin evini satmasi icin baski yapıyordu biz karşı cıkıyorduk. Ama gelelim ki son bir aydır kabus icinde yaşıyor gibiyiz. 400 bin TL borcu olduğunu soyluyor. Benden ve ablamdan birkac bin TL aldı. Ki biz asgari ucretli calışanlarız. Annemden keza aynı şekilde 12-13 bin TL aldı. Babam ve amcamdan yaklaşık 250 bin TL almış. Bunlar sadece bildiklerimiz. Surekli surekli para icin bizi arıyor. Annem evini satmadigi icin ondan nefret ediyor. Kirasını odeyemediğini soyluyor, eşiyle bosanacaklarini soyluyor. Dun sabah bana mesaj atıp hattının kapandığını telefon faturasını odememi istedi odedim. Memurluktan istifa ettiğini borcları odeyemedigini soyledi. Ama kesinlikle bu borcların nerden kaynaklandigini bilmiyoruz soylemiyor. Onun icin cok endişeleniyoruz ama bu evi satarsak annem ve kardeşim nerede yaşayacak zaten hicbir gelirleri yok zar zor yaşadıkları bir hayatlari var. Abim ne yapmış olabilir nasıl batirmis olabilir duşune duşune kafayı yiyeceğim. Annem onun yuzunden hergun hastanede. Bana yazdığı son mesajları eklemeye calışacağım şimdi. Bana parkta bankta yattığı bir fotoğraf yolladı ve altındaki mesajlar