Merhaba,
Merak ediyorum calıştığı yerde bir kadın olarak erkek yonetici ile erkek calışanların işbirliğinin ve muhabbetin, erkek yonetici ile kadın calışan arasında olmadığını goren ve bundan rahatsız olan var mı benim gibi?

Ben bu durumu aslında hep yaşadım ve bıktım diyebilirim...Ben kıdemli bir muhendisim ve ne kadar bilgi seviyem iyi olsa da liderle, yoneticiyle guzEl işler yapmaya istekli ve hazır olsam da bi noktada o erkek dayanışmasını aşamıyorsun...Bu durum beni hem cok uzuyor hem de iş hayatından soğutuyor...Onceki işyerimde yoneticim bir kadındı ve o da malesef hep erkek calışanları ile iletişim kurar, onemli gorevlerde onlara guvenirdi...Hatta en kıdemli elemanı ben olmama rağmen işe giren yeni erkek elemana buyuk sorumluluk vermiş, beni koşeye atmıştı

Sorun sendedir diyeceklere baska kadın arkadaslarda da aynı sorunu goruyorum aslında, bu erkek dayanısması cok baskın...Birbirlerine abi falan diye hitap edip daha rahat konusabildiklerini duşunuyorlar bence...Bi kadına neden guvenilmiyor ve en az erkekler kadar uyum sağlayabileceği neden duşunulmuyor....Şimdi yonetici işten ayrılıyormuş ama onun yerine atadıkları yine bir erkek...Kadınları yine başlarda hic goremiyoruz zaten..

Ne biliim mesela bi kurul kuruluyor , bi ekip vs bakıyorum ya hic kadın yok ya da 1 tane...Proje sonlarında fotograf cektirip yayınlıyorlar bakıyorum ekip hep erkek oldugu icin fotodakilerin hepsi erkek...

Acı cekiyorum aslında. Unv den dereceyle mezun oldum, cok iyi kurumlarda yıllarca tecrubem oldu..Bu işyeri de isim yapmış cok buyğk bi yer ve buyuk umutlarla girmiştim fakat burda bile ayrılan yoneticim benim calışmalarımı, titizliğimi gorduğu ve birkac.kere takdir ettiği halde yine şimdi bakıyorum giderken aktarmalarını yine bir erkek calışana yapıyor...

Bazen icime kapanmak geliyor her seyden ve herkesten, yorgunum surekli kendim bişeylere katılayım, gidip ben onereyim diye uğraşmaktan ama ne yaparsan yap imamlar bildiğini okuyor