Merhaba
12 yıldır evliyim bir takım birikimler yaptık daha oncelerden de konu acmıştım ev yatırımımız olmuştu ama ne yazikki satmak zorunda kalmıştık.
Evliliğimizin en başından beri eşimle para biriktirme yada bir şey alıp odeme durumlarımiz oldu oyle savurgan değiliz, Eşimin işlerinin kotu gitmesinden dolayi hep bir sekilde eksiye duştuk.
Eşim şimdi 1 yıldır kargoda calışıyor bunun icin arac aldı kendi işiyle ilgileniyor artık. Pandeminin etkisiyle bu tarafa yoneldi.
Fakat annemle ilgili son zamanlarda bir gerilim yaşıyorum. Annem tutumlu kadindir kendi ayakları uzerinde durdu her zaman.
Biz 3 yillik borclandik 2 yıl kaldı.
Annem vakti zamanında hep calıştı, babam yillardir hep onu somurdu. Kumar icki vs. En sonunda boşandılar ama annem o zamanlar yatırım yapmisti zamanın parasıyla 16 bin tl ye ev aldı. Ne ustune başına aldı ne gezdi.
Şimdi surekli beni sorguluyor şimdi napiyorsunuz diyor yani diyor ki nereye ne oduyorsunuz ne kalıyor.
Aslında kotu niyeti yok ama ben surekli sorgulanmaktan sıkılıyorum istiyor ki onun gibi olayım. Anne diyorum zaten 200 bin borca girmisiz 2 sene kaldı bitsin zaten birikim fazla fazla yaparız Allah in izniyle.
Para biriktir diyor surekli. İste 100 TL koysaniz yılda şu kadar olur vs, Ayda 9 bin oduyoruz daha ne yapayım. Hic mi bir şey almiyim okula giden cocuk var. Arabanın bir suru masrafı oluyor.
Surekli kendisinden ornek veriyor kendisi de hic gezmemis almamış. En sonunda tepki verdim anne o zamanlar sen ne yaptıysan bizde yaptık. Bizde senin yanindaydik her şeyi birlikte yaşadık ne diye şimdi soyleyip duruyorsun sanki bilmiyormusum gibi. Elimden geleni yapıyorum. Cocuk okula yeni başladı ilkokul olduğu icin ilgilenmek istiyorum ben başında durayım diye isten cıktım. Cok şukur geciniyoruz. İstiyor ki kendisi gibi surekli ise gideyim ben okadar hırslı değilim. Bende liseden beri calışıyorum. Annem calisirken biz cok ihmal edildik. ( Bu ihmal konusu baya uzun) Ben cocuğuma bunu yapmak istemiyorum ac değiliz acıkta değiliz.
Bu seferde kendimle celisiyorum gercekten ben mi yanlış yapıyorum diye.