haksız goruleceğim biliyorum bende zaten haksız olduğumu duşunuyorum ama yazmak istedim.
eşimin hafta ici coğu zaman mesaisi olur akşam yemeğe gelmez, gelip gelmeyeceği de son anda belli olur. bende kendim oğlen annemler yakın orda yiyorum akşamda sallıyorum evde olanlardan atıştırıyorum. Gelmediği icin haftada 3 kez falan yemek yaparım ve eşim sebze kesinlikle yemiyor sadece et tavuk turu tek tip beslenme. tavuk goğsu alıp gelir onu da kendisi yapar damak tadına gore tantuni, sote vs. yoldayken market alışverişini soylerim alıp ona gore gelince yapar. 1 yıllık evliyiz hic birşey de demezdi bu duruma.

Bu aralar mesaisi olmuyor. bende yemek yapıyorum ama her gun değil. dun ise telde gayet iyi konuştuk yemek yapmadığımı soyledim ne alıyım diye sordu gayet iyiydi. geldiğinde atarlı bir şekilde geldi cok acıktım yapsaydın diye. bende ben yapıyım dedim hic seslenmeden kendi yaptı. sonra yaparken bana tahtayı bir yıka dedi bende biraz oyalandım boyle aldı hızlı hızlı yıkamaya başladı. benim de bu arada midem ağrıyordu yatak odasına gectim hemde baktım oyle yapıyor. yemeğini yesin siniri gecer diye. bu seferde geldi ben eve eşimi gormeye geliyorum o yuzume bakmıyor diyip oturma odasına gecti. midemin kotu olduğunu soyledim hala aynı. halbuki her gun gercekten guler yuzle karşılayıp sarılıyorum hergun mutlu enerjik gorunmeye calışıyorum oyle olmasam bile. ama bir gun boyleyim diye onun da suratı asılıyor.

sonra dedi ki herkesin evde yemeği hazır ben gelip kendim yapıyorum dedi. bende rahatsız olduğunu bilmiyordum severek yapıyodun dedim. (sanki burda biri bişey dedi de ondan mı etkilendi diye şuphelendim)

bu arada ben kpss'ye calışıyorum. gunluk en az 6 saat akşama kadar calışıyorum. eşim de hep ne yapsam destek verdiğini gosterir ama akşamları ders calışmamı istemez ve boyle yorgun duşsem hemen işte enerjik ol boyle olma falan demeye başlar. işte bu beni uzuyor. bu arada evlenmeden once asla ev işi yemek yapmazdım, surekli hasta ya da yorgun olurdum, bunları biliyordu surekli yorgun duştuğumu de biliyordu ikimiz yaparız diyordu. ben belli bir tempoya dayanamıyorum bazen sadece dinlenmek istiyorum hergun neşeli ve mutlu mu gorunmek zorundayım, eşim geliyor diye boyle olduğum halde arada tek bir gun boyle olsam suratı asılıyor benle konuşmuyor. kendisiyle kıyaslıyor ben akşama kadar calışıyorum eve hevesle geliyorum sende heves yok diyor. dedim ki kac gun boyle oldu soyler misin en fazla haftada bir olmuştur. herkesin depresif olduğu haller olmaz mı