Merhaba hanımlar,

Ben icimi dokmek istiyorum cunku artık gercekten cok yoruldum. Biraz uzun olabilir şimdiden ozur diliyorum. Ankarada bir devlet universitesinde hukuk okudum. Ruhsatımı gecen ay elime aldım. Staj doneminde 4.ayımdan itibaren iş aramaya başladım, bir ay icinde bir suru goruşmeye gittim kimse beni işe almadı.

Stajımın 5 ayında bir tanıdığın vasıtasıyla bir buroda işe başladım. Yaptığım şey sadece hukuki makale yazmaktı, aktif olarak calışmıyordum. Yeniden iş aramaya koyuldum ve başvurduğum tonlarca yerden hicbir yanıt alamadım. Bir ay sonra goruşmeye cağırıldım ve cağırıldığım yerde işe başladım. Sadece icra alanında calışan bir buroydu. Ben ekstra iş istiyor, kendimi geliştirmeye calışıyordum. Patronlarım sağ olsun bir muvekkil goruşmesi nasıl yapılır bunu bile oğretmediler. Daha oğrenci olan biri gelmişti buroya yaz stajyeri gibi, patronların tanıdığıydı. Ona bile bizden daha cok stajyer gibi davrandılar. Cocuğun yanında sırf stajyer kartımı kullanmam icin adliyeye yollandığımı bilirim ne acı.

Calıştığım yerde resmi olarak iki stajyerdik ve genelde ben katip işi yapardım diğer stajyer de sekreter işi. Yukarıda da anlattım patronlar cok bir şey oğretmedi adeta bizi kullandı. Zira bunun boyle olduğunu işten ayrılırken bana soyledi "stajyere her işini yaptırıp az para veriyorsun cok fonksiyonel oluyor" dedi. Ağzından kacırdı dedim geciştirdim.

Ağustosta stajım bitti işten ayrıldım O gun bu gundur ilan kovalıyor hepsine cv atıyorum. Tonlarca yere goruşmeye gittim ama sadece icra alanında calıştığım icin kimse beni işe almaya yanaşmadı. Bu benim tercihim değildi başka seceneğim yoktu en azından orda calışır icra oğrenirim dedim, kısacası orada calışmak zorundaydım.

Sorun şu, kendi buromu kuramam yeterince cevrem yok. Başkasının yanında işe girmek artık benim icin hayal gibi bir şey oldu cunku duzgun dolu dolu bir staj donemi gecirmedim, bu yuzden işe kabul edilmiyorum. İlan veren burolar ise hep kıdem şartı arıyor. Bu da uzun vadede de iş bulamayacağım anlamına geliyor. Kpss ise 93+ istiyor. İnsanlara desem Ankarada devlet universitesinde hukuk okudum ve işsizim, gulerler. Kendimi ifade sorunum olduğunu duşunmuyorum. Belki iş goruşmesinde hata yapıyorumdur. Bilmiyorum bu cendereden nasıl ve ne zaman cıkarım ama artık gercekten cok mutsuzum.