Merhaba Hanımlar,
Gozlerim yaşlı dertleşmeye fikir danışmaya yazıyorum size bu konuyu.
Eşimle 7 sene once severek evlendik. Bu surede Allah nasip ederse 2 de evladımız oldu. Ben evlendikten sonra eşimin memleketine yerleştim.
Eşimin ailesiyle ufak şeyler dışında Allaha şukur buyuk problemler yaşamadık. Kayinvalidem kayınpederim kendi halinde insanlar. Ben de kendi ailem uzakta olduğu icin eşimin ailesine tutundum bu memlekette. Elimden geldiğince saygımi gostermeye calıştığımı duşunuyorum. ufak konuları mesele haline getiren bir yapım yoktur. Anne ve babayla ilgili bir sıkıntımız yok cok şukur.
Ancak ve lÂkin bizden 3 sene once evlenmiş olan abisi ve eşiyle evlendiğin gunden bu yana bazı sıkıntılar yaşadım. Eşimin abisiyle ilgili bir problemim olmadi hicbir zaman. Olgun, anlayışlı, fevri olmayan biridir. ancak eltim duğunun haftasına sanki icini dokmek icin beni beklermiş gibi surekli kayinvalidem ve kayınpederim halkında şikayetlerde bulunmaya, sormamama rağmen gereksiz bir suru bilgi paylaşmaya calıştı.
Eltim eşimin ailesine oranla daha farklı bir aile ortamında ve standardında yetişmiş biri olduğu icin, anlattığı bazi durumları aslında yanlış anlamış olabileceği konusunda uyarmaya calıştım. Yani bana soyle soyle yaptılar zamanında dediği bir olayı, aslında şoyle olabilir mi? Sen yanlış anlamış olabilir misin? gibi farklı bir bakış acısı sunmaya calistim ama olmadı

Yapım gereği cok konuşkan bir insan değilimdir. cok sevdiğim insanlar dışında bulunduğum ortamlarda her konu hakkında konuşmam. genellikle dinlerim. Her konu hakkında fikir beyan etmem genelde. Eltimin de benim tam tersim aklına ne gelirse anlatan, bana gore anlatmaya değer olmayan, bana cok basit gelen olayları bile ince ayrıntısına kadar anlatan bir yapısı vardir. Cok konuşur, bana gore boş konulardır, coook uzun anlatır, bir zaman sonra kendimi uyusmus vaziyette boşluğa bakarken yakalarım. Dinlemeyi severim ama konular beni sarmayınca beynim uyuşur o derece.

Cok meraklıdır herşeyi bilmek ister. Eşimin benim aldığımiz maaşa kadar sorar. Eve toplam giren paramızi, aylık ortalama harcamamızi, kalan maaşımızla aylık ne kadar kenara ayirabilecegimizi, yıllık ne kadar birikim yapabileceğimizi falan oturup sesli bir şekilde hesaplar biz dinleriz sonra kendileriyle kıyaslar. Yani kısacası gereksiz her turlu muhabbeti duyarız genelde. Ve eşimde cok hoşlanmaz kendisinden.

Cocuklarımız deseniz cok kavga ettikleri ve onlar kendi cocuklarına mudahale etmedikleri icin eşim cok sinir olur. Kalkıp ilgilenmiyor cocuklarla der vs vs

Kafa yapım uymadığı, kendisiyle cok sohbet edemedigim icin ve zaman icerisinde kayinvalideme kayınpederime karşı beni dolduruşa getirmeye calıştığı icin kendisiyle mesafeli gorusmeye başladım. Bu arada benden 1 yaş kucuk. Isterdim ki ailemden uzak memlekette tutunmaya alışmaya calıştığım bu ortamda, bana arkadaş olsun, kardes olsun, derttas olsun ama nasip değilmiş dedim. Kendisine bir gafletle boşluğuma gelip anlattığım bir kac sıkıntımı da gidip sağda solda anlattığı be benim kulağıma da geldiği icin guvenimi yitirdim ve mesafemi korudum

Bu sureclerde eşimle durumları ve duşuncelerimi hep paylaştım. Biz evlenmeden onceki zamanda da eltimler eşimin ailesiyle cok ıcli dişli degillerdi. Kayinvalidem o kadar cekingen ve cocuk ruhlu bir insandır ki evlerimize gelmeye cekinir rahatsız eder miyiz, işe gideceksiniz diye duşunur. Eli boş gelmez yemeğin mutlaka bir menusunu getirir. Evlerimize gelip gitmeyi cok ister aslında, davet ettiğimizde mutlu olur sevinir icten ice memnun olur. Ama biz evlenene kadar abisinin evine 1 elin parmağını gecmeyecek kadar gidebilmişler. Bu kayınvalidenin icine dert olmuş zamanla ama dile getirmemiş. Bana bunları cok zaman sonra anlattı kayinvalidem.

Biz evlendikten sonra da cok değişen bişey olmadı. Goruşme gelme işleri cok sıkı fıkı olmadı yani. Eşim ve abisi arasında da cok muazzam bir abi kardeş ilişkisi yok acıkcası. Onceden de yoktu hala da aynı.

Ama eşim son bir iki senedir bu goruşmemelere sebep beni gostermeye başladı. Gorusmeme dediysem kendi evlerimize gelip gitme senede 4-5 defa anca. O 5 goruşmenin 4 u de bizdedir, ben davet etmisimdir.

Kendi halimizde guzel guzel yaşayıp giderken ara ara eşim abisi konusunda bana baskı yapmaya başladı. Ben onlara gitmek istemedigim icin aile bağlarımız zayifliyormus. Ne zaman dedim davet ettiler dedim ve ben gitmem dedim diye soruyorum, mesele o değilmiş. Ben niye hadi abimlere gidelim demiyormuşum? Cunku gitmek istemiyorum, bunu acıkca soyledim ve sebebini de sana acıkladım diyorum. Anlatamıyorum. Kendisi de elimi sevmez. Kayinvalidemlerde bir araya geldiğimizde cocuklar surekli kavga ettiği icin kalkıp eve kacmaya calışır ama Bana surekli bana kadın kadına goruşmemiz konusunda baskı kurmaya calışıyor

Son ornekte Bugun iş yerinden bir torba malzeme getirmiş beni zorla oraya gondermeye calışıyor. Hadi şunu abimlere goturuver cocuklar da oynar diye kendi aklınca bana yol gosteriyor. Gelirken bıraksaydın keşke evlerinin ordan geciyorsun, ne isimiz var şimdi diyecek oldum aman Yarabbi. Isitmedigim laf kalmadı yine. Ben saygisizmisim. Abisine saygısızlık ediyormuşum. Niye Eltimle goruşmuyormuşum. Ne varmış cocuklar bir araya gelselermis (sac baş kavga eden cocuklardan bahsediyoriz) niye sadece tum aile bir aradayken goruşmemiz gerekiyormus. Allah şahidimdir ne abisine ne eşine ne ailesinden kimseye ne sozlu ne davranışımla asla ve asla bir saygisizligim olmamıştır. Kızdıran şeyler olduysa da ortamda buyutmeyip icime atmışımdır, anlattıysam bi eşime anlatmışımdır.

Ama tum bunlara rağmen abisi gile gidilip gelinmemesinin suclusu ben oldum. Tamam gidelim haber edelim akşam diyorum. Hayır ben senden bahsediyorum, senin gorusmeni istiyorum bizle hepberaber değil diyor.

Gelirken bıraksaydın keşke torbayı, gecerken abin alsın olmazsa ben gidemem dedim diye,abisi benim emir erimmiymis, benim evime gelip almak zorunda muymuş? Ben saygisizmisim.

E diyorum kendin gorduğun ortamda yolunu degistirdigin kadınla beni niye muhattap olmaya zorluyorsun? Biz aileymişiz, hosumuza gitmeyen şeyler.olsada idare edemezmiymisiz? yahu diyorum kendin idare edebiliyor musun? Cocuklar bir araya gelsin diyorsun da cocuklar anlaşabiliyorlar mı diyorum. Kendin katlanamadigin durumlara beni zorlayamazsın. Tamam senin derdin belli oldu. Sen zaten benim ailemi hic idare edemedin zaten. "Sen kim oluyorsun ki" en cok bu lafı koydu bana. Sen kim oluyorsun ki, kendini ne zannediyorsun? 2 cocuğunun anası, 7 senelik karısına insan eltisi yuzunden bu lafları eder mı
Diyorum ki biz evlenmeden once de aranız boyleymiş bunun benimle ne ilgisi var? Sanki biz evlenene kadar aranız supermiş de biz evlendikten sonra ben aranızı bozup mesafenizi acmışım gibi davranıyorsun.

Cok gucume gitti cok
Ben her suclamasına cevap verdikce soyleyecek laf bulamayıp sacma sapan esip gurleyip gitti.

Cok uzun yazdım kusura bakmayın. Hala sen kim oluyorsun kendini ne zannediyorsun lafını sindiremiyorum ağlıyorum, hic goruşmeyen kusen hakaret eden biri olmamama rağmen. Ortamlarda arayi genellikle amaaan idare ediverelim zaten kac sefer bir araya geliyoruz deyip mesele cıkartmayan biri olmama rağmen bana bu şekilde baskı yapması, hemde kim icin ? Cok gucume gitti.

Olmuyor ne yapayım? Muhabbeti sarmıyor, Eltimle vakit geciremiyorum. Ozunde kotu bir insan değil, hatta safca bile diyebilirim. Cok lafını ciddiye bile almam. Alsam da mesele yapsam olay cıkar. ama cok ve boş konuştuğu icin, ortak noktalarımız olmadığı icin isinamadigim ve zaman icerisinde bana karşı yanlış hareketleri olduğu icin kendisiyle goruşmek istemiyorum. Suc mu bu? Kanka olmak zorunda mıyım? Diyorum ki kendime başka bir ortamda orneğin arkadaş cevresinde tanistigim biri olsaydi asla ve asla cevremde barindirmayacagim bir kişiliği var. Aile olurken eltimin kim olacağını ben secmedim. O da beni secmedi. Anlasamiyorsam da zorlamalı miyim kendimi?

Basıma ağrılar girsede, beynim uyussa da, cocuklar birbirini boğazlasa da goruşmeye zorlamalı miyim kendimi?

Istemek zorunda mıyım anlamıyorum eşimle hicbir problemimiz yok. ailesiyle de oyle. Rahat batıyor mu denir, goze batıyor mu denir, durum boyle idare vaziyette gidiyorken bu ısrar niye? Saygısız ve kendini bilmeyen kişi niye ben ilan edildim