Arkadaslar merahabalar.Nisan ortalarinda yeni kanal ve adsense hesaplari acmis arkadaslar,istatistikleri toplam kazanclari yada tahmini kazanclari goremiyordu.Bir cok arkadasda bu sorun vardi son 1-2 haftadir.
Bunun sebebini buldum sanirim.Simdi size bu durumu kendimden bir ornekle kisaca anlatayim..
Bildiginiz gibi 1 nisandan sonra Youtube'daki kazanclari ve istatistikleri artik Youtube Analystic'den gormemiz gerektigini adsense duyurmustu.Kimisinde adsense panelinde kesinlesmis kazanclar halen yaziyor,kiminde yazmiyor,kiminde ise hic bir veri yokdu (ne izlenme sayisi,ne kazanca dair).
Simdi kendimden ornek vererek neden oldugunu ve aslinda bunun bir sorun degil,adsensenin bizi 1 Nisandaki uyarisinin faliyete gectigi icin boyle bir seyle karsilastigimizi anlarsiniz.Kisacasi ben oyle dusunuyorum.
1 Adsense hesabimdaki Nisan ayi kazancim (Youtube'dan) 1927 Euro.Mayis ayina girilince bu kazanc normalde bende her zaman ayin 5 inde kesinlesir,yada 6-7 sinde kesinlesir, 15 inden sonra Youtube kazanclari yansir,21-22 sindede odeme yaparlardi.
Bu 1 nisan olayindan sonra su an icin adsensedeki durumu anlatayim size.Kesinlesmis kazanclar 0.17 euro olarak gorunuyor (1 adet icerik icin adsense reklam geliri bu 0.17 euro'da),ama Youtube kazanclari yansitilmamis.Yani ayin 15 inden sonra yukarda yazdigim 1927 euro Toplam kazanclardan kesintisi yapilarak Youtube Kazanclari diye yansitilacak.
Anlamayanlara sunu anlatayim tekrardan,Adsensesinde hic bir veri bulunmayan,ama kanallarinda reklam cikan arkadaslar,sizde kazaniyorsunuz,hersey normal,ancak artik adsensede Youtube ile ilgili hic bir veri olmayacak,su an olan hesaplarda 1-2 aya sizin durumunuza donecek.Her ay 15 inden sonra Youtube kazanclari diye,Youtube kanallarimizdaki toplam kazanclar,kesinlestirilerek,Youtube Kazanclari diye yansitilacak.Yani hersey normal,hata,sorun yok.
Ha Youtube kanalindada istatistikleri goremiyorum diyenler icinde sunu diyeyim,cok sabirsiz olmayin.Youtube kanallarindaki analystic'de istatistikler kanalinizin durumuna izlenim sayisina yada belli bir sureden sonra duzenli olarak yansiyor.Youtube analysticde istatistikler anlik olarak herkesde yansimasada ay sonu tam olarak duzgun bir yansima oluyor.Bu yuzden,artik istatistikler yok,yansimadi,ne kazandim ettim diye dusunup morelinizi bozmayin.Bu istatistikler yeni kanal acarsiniz ayni gun yansir,yada 20 gun sonra kanalinizin istatistikleri yansir,aceleci olmayin sabirla bekleyin.Youtube kanalinizda Adsense iliskilendirmesi ETKIN,yaziyorsa,reklamlariniz goruntuleniyorsa hersey tamamdir,bunu bilmelisiniz.Gerisi sabirla calisip ay sonu geldiginde (Ayin 15 i,Youtube kazanclarinin yansitildigi tarih) hersey yansiyacakdir hesaplariniza.
Mesela yukarda tahmini kazanclarim 1927 euro yazmistim,once kesinlesmisde bunu gormeyince dedim niye acaba,sonra bu adsensedeki bagli kanallarima girip ,kanallarin kazanclarini toplayinca bu miktara orantili kazanc oldugunu anladim.Yani durum aynen yukardaki gibi,1 nisan olayi tam rayina oturmasada 1-2 ay icinde herkesde bu olacak,herseyi tamamen Youtube analystic'den gorecegiz.
Sanirim hersey acik ve net bir sekilde anlasilmistir.Adsensemde veri yok,kazanc yok,Youtube kanalimda veri yok kazanc yok yazmiyor demeyin artik.Kanallarinizda Adsense isilkilendirmesi Etkin ve reklamlar cikiyorsa hersey tamamdir.Geriye sabirla bekleyip calisma yapmaniza kaliyor.Kazanclariniz Her ayin 15 inden sonra Youtube kazanclari diye yansiyacakdir adsensenize.
Saygilarimla
Adsense Hesabinda Hic bir Veri Goremeyenler ! Okuyun
YouTube0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- YouTube
- Adsense Hesabinda Hic bir Veri Goremeyenler ! Okuyun