Merhabalar buraya ilk defa derdimi acmak icin geldim. Benim bir erkek arkadaşım vardı. 4 yıllık yeni ayrıldık. Birbirimizi seviyorduk. Ben musluman bir bayanım kendisi de oyleydi. 4 yıl boyunca biz buyuk problemler yaşamadık. Cokta mutluyduk e tabi ki surtuşmeler oluyordu ama o kadar olmalıydı zaten. Daha sonrasında erkek arkadaşımın cevresinde benden ve musluman olmamdan, başımdaki baş ortumden nefret eden birkac arkadaşı oldu. Onu gercekten kotu anlamda değiştirdiler. Erkek arkadaşım bana saygı duyarken birden duymamaya başladı. Bana gelip baş ortunle hayatımız cok zorlaşacak demeye bile başlamıştı. Ben tabi ki cok uzuluyordum konuşup tartışıyorduk. Erkek arkadaşım kızlı erkekli o arkadaşlarının ortamına girip cıkmaya başladı. Ben izledim her ne olursa olsun saygı duydum. Onlarla goruşme bile demedim cunku benim haddim değildi bu tarz şeyler. Ama rahatsız olduğumu biliyordu cunku arkadaşları beni ona surekli cahil diye kotuluyordu. Ben kapalı bir insanım ama giyimime eğlenceme uslubuma kısacası her şeye dikkat ederim tabi ama cıvıl cıvıl bir insanım. İşte ya o kapalı sen boyle akıllı bırak gel sana seni hak eden yanında guzel giyinen birilerini bulalım anlaşırsın falan filan. Ortamlar artık iyice pisleşmeye başladı. Arkadaşı iki sevgilisini kolunda getirmiş bir keresinde mesela biriyle cinsel anlamda biriyle normal takılıyormuş bana bunları gulerek anlattı. Daha sonra da bana musluman olmadığını acıkladı. Yine ona saygı duydum dediğim gibi nasıl yaparsın edersin kavgası asla olmadı hemen ayrılmadım ilk once biraz onu vazgecirmeye calıştım bak o ortamlar iyi değil o insanlar iyi değil diye ama dinlemedi. Nikah duşmuyor bu şekilde de zaten bilen bilir. Lutfen musluman olmayan bayanlar bana on yargı ile gelmeyin ben inandığım bir dinin gerekliliğini uyguluyorum sadece onunla olduğum zaman dinden cıkıyorum. Bunu o da biliyor. Kendisi artık asla musluman olmak istemiyor. Ama beni de istiyormuş. Bir kez denedi olmadı kavga ettik fena halde. Daha sonra ben onu bir kez suclamamışken aylarca ne yapacağımı duşunup durup kendimi uzerken o her şeyi benim uzerime attı. Kapalı oluşum, onu boyle kabul etmediğim sorun ama aynılarını kendi yaptı aslında. O inanmayı beceremezken ben inandığım şeyi nasıl terk ederim baş ortumu cıkarırım. Bu oyuncak mı? Benden tam olarak bunları denememi istedi o Allah 1 diyemezken. Ben ondan bunu beklemedim zaten. Zorlamadım. Ayrıldıktan sonra arkadaş kalmaya karar verdik ama daha sonra ufak bir konudan kıvılcım cıkınca her şeyi benim uzerime attı. Ben onu yeterince sevmemişim onu kabullenememişim. Dini yuzunden bırakmışım. Ben sevsem bunları yapamazmışım. Ben onu sevmemişim, olduğu gibi kabullenmemişim. Ağır bir dille ben burada yazamıyorum her şeyi benim uzerime attı. Bu beni o kadar uzdu ki ağlamaktan canım cıkıyor artık. Her şeyi deseydi bana ama keşke beni sevmedin demeseydi. Ben musluman olmadığını oğrendiğimde ona saygı duydum tek kelime etmedim. Aylarca her gece araştırmalar yaptım cok cabaladım. İnanmaya calış terk etme dinini dedim. Bak inanırsan eğer her şey biter dedim. Yapamadı olmadı ayrıldık ama ben cabaladım sorularına cevap bulmaya calıştım o iğrenc arkadaşlarına katlandım şimdi ise o benim onu gercekten sevmediğimi duşunuyor. Arkadaşlar o bir sonucu olmadan, inanamazken, ben nasıl nasıl baş ortumu cıkarıp Haşa Allah yok derim. Ben onun hicbir zaman ne namazına ne orucuna hicbir şeyine karışmadım. İnansaydı ve dumduz bir hayat yaşasaydı cok zor değildi ama benim uzerime attı her şeyi. Ayrıldıktan sonra bir suru kızı takip edip bana nispet yaptı başkaları beni kabullenir en azından diye 4 yıllık sevgilimin 1 yılda boyle bir değişimi oldu eski halini cok ozluyorum. Şu an konusmuyoruz engel falan yok ama oyle numaramız olmasına rağmen yazışmıyoruz bu ara. Kısacası ben onu hic zorlamadım. Ama dinim yuzunden ayrılmak zorunda kalınca tek suclu ben oldum. Anlıyorum onun icin hoş değil ama o da duşuncesini değiştirmedi. Benden bekledi. O yapamazken ben tum hayatımı nasıl değişeyim lutfen biri bana bir şey desin. Boyle bir insan değildi. Cok iyiydi, ama artık o iğrenc insanların arasında onlara benzedi. Fuckbudy ne ya arkadaşlarının varmış. İğrenc her şey yardım edin bana ozunde oyle değildi beni cok sever ve kabullenirdi. O insanlar yuzunden değişti unutamıyorum onu bana yardım edin ne olursunuz. Biliyorum o dunyada tek değil ama 4 yıllık emek sevgi. Ben ona her şeye rağmen değer veriyorum. Bu arada 27 yaşında değilim hesabı sallayarak actım. 22 yaşındayız ikimiz de. Ailelerimiz cok uzgun…