Buraya konunun detayını yazmayacağım. Sizlerden sadece akıl ve oneri istiyorum.
Eşimi cok seviyorum. 10 yılın ustune evlendik ilişkimiz, iletişimimiz gayet iyi. 1 yılı aşkındır evliyiz.
Yaklaşık 5 aydır eşimin ailesi ile bazen ufak bazen ise ciddi sorunlar yaşadım. Ve artık tavrımı değiştirmem gerektiğinin farkına vardım. Artık daha mesafeliyim. Eşim bazen konuların cok dışında kaldı bazen de tamamen icinde oldu. Ben ne olup ne bittiyse olduğu gibi anlattım. O da sağ olsun bana hak verip yanımda oldu. Ama hicbir şekilde ailesine bana karşı yanlış yaptıklarını, benim uzulduğumu ve benim hakkıma girdiklerini soylemedi. Yani bana yanındayım sen haklısın derken ne annesi bildi ne babası...
Ben ona seninle beraber ailene giderim sen yokken gitmem dedim, o da oyle yapalım dedi bunda sorun yok ama bu sefer annemleri cağıralım demeye başladı. Daha once boyle bir şey yoktu. Ben o kadar uzuldum o kadar ağladım, o kadar yıprandım ki. Bunları bile bile beni zora sokmasına dayanamıyorum. Hicbir şey olmamış gibi davranamıyorum. Tabii ki gelecekler tabii ki cağıracağım ama bana fırsat vermeden birkac kere cağıralım dedi. Ben kolay unutamıyorum yapılanları soylenenleri. O cabuk unutuyor. Aynı durumda o olsa ben aileme haksız oldukları konuları bir bir soyler eşime destek olurdum bunu o da biliyor. Ama o kimseyi karşısına almak istemiyor.
Benim ailem ile eşimin arası cok iyi maşallah. Hem annem hem babam o kadar değer verip saygı gosteriyorlar ki. Ben oyle bi şey gormedim onun ailesinden. Sadece sozde onlar. Uzulerek soyluyorum hic hissetmedim samimiyetlerini malesef.
Bana bir akıl verin; ben nasıl yapılanlar olmamış gibi davranayım? Orneğin babasını goruyorum oturuyoruz, bana şunu demişti, anneme babama şunu yapmıştı diye kendi kendime kuruluyorum. Bu sefer icime ofke doluyor. Eşimden cıkarıyorum sinirimi. Suratsız gecimsiz kavgacı bir insan oldum cıktım. Eşimin değişeceğini sanmıyorum. O boyle arada takılacak belli ki. Ama ben buna ne kadar dayanırım bilmiyorum. Burda okuyorum kayınvalideler gelinlere neler yapmış ama o gelinler yine de sapasağlam devam etmişler bazı şeylere. Ben edemiyorum cunku daha gucum kalmadı. İcime attıkca patlayacak gibi oluyorum.
Beni uzduklerini vs unuturum gecer. Ama aileme bir ayıp yapıldı. Onu unutamam. Asla olmamış gibi davranamam. Normal bir sohbette bile hemen laf sokarak cevaplayasım ya da imalı konuşasım geliyor. Kendime kızıyorum. Kotu bir insan oldum ben. Kotu şeyler duşunuyorum diye...
Bundan sonrasına nasıl devam etmeliyim?
Ona cok bunaldığımı, bir gun ailesi ile benim aramda tercih yapmasını istersem ailesini secmesini soyledim. Kızıp susturdu beni.
Eşime yaklaşımım nasıl olmalı?