İyi geceler, kederden kendimi yiyorum Allah başka, buyuğunu vermesin. Gectiğimiz Cumartesi arkadaşlarla buluşmaya giderken kedilerin bol olduğu bir noktada hareketsiz yatan bir kedi gordum, once araba carptı sandım durttum ve inledi. Elimle yokladım kan yoktu ama hali de iyi değildi, esnafa seslendim oralı olmadılar ben de caresizce yanından ayrıldım. Sonra normalde arkadaş bırakır ya da eşim alırdı ama biraz da merakımdan aynı yoldan dondum ve kedi aynı vaziyette yatıyordu. Nasıl anlatayım dokununca sanki ici cekilmiş cansız bir posta dokundum. Tabii cıkmadık candan umit kesilmez diye petshoptan bir box aldığım gibi veterinerimize goturdum. Kan testinde enfeksiyon cıktı, dehidre olmuş ve tum on dişleri kırıktı, bir de yanağında kocaman bir yumru vardı. Muhtemelen duşme ya da kaza dediler, ic kanama vs yoktu ama. Ben bıraktım niyetim iyileşince kısırlaştırıp bahcede bakmaktı ama ertesi gun aradılar, vive hanım serum veriyoruz fayda etmiyor cunku bobrekler muhtemelen ileri derece hasta ama size de sormadan bişey yapmak istemedik (tahlillerden soz ediyor 450 TL) ama tahminimiz gibiyse bu hayvan zaten toparlanamaz dunden beri de kotuye gidiyor dediler. Ben de ne gerekiyorsa yapın tedaviye ona gore devam edersiniz dedim ve evet 3. derece ileri bobrek yetmezliği…

Salı sabah inlerken bulmuşlar, beni aradılar kedi olmek istiyor, muhtemelen de olmeye yatmıştı, ilacları da almıyor cok ağrısı var uyutmak doğrusu olur diye. Once genel anestezi yapıp sonra ilacı verdiler ben başında durdum sevdim konuştum ve uğurladık pisiciği. Kahroldum ama bu şekilde cok acı cekiyordu, eğer bir umut olsa biz zaten deneriz ama canı cok yanıyor dedi veterinerimiz.

Bugun benim oğlum hastalandı, dunden beri yemiyor kusuyordu. Malt yemediği icin bağırsağında tuy birikmiş ama operasyon olmadan kakayı sıvılaştırarak halledeceğiz inşallah. Şoyle ki benim oğlum da bu melek olan can gibi siyah beyaz. Ben bir cana sebep oldum Allah da benim oğlumu alacak diye cok korkuyorum oğlan serumu yedi, tum testleri yapıldı sonucları gayet iyi ama uyuyor yemiyor. Sabaha kadar bekleyeceğim yemezse tavuk suyu vereceğim şırıngayla.

Beni bu duşuncemden kurtarın nolur, mideme ağrılar giriyor. Canı veren de alan da Allah, Mucveri (4. kedim) hasta şekilde bulduk bağışıklık sorununu duzelttik ama bu cocuk icin cok gec kalınmıştı, muhtemelen o kırık dişlerle beslenememiş de. Kimse mi gormedi anlamıyorum..