Merhaba hanımlar.
Ben henuz 1 senelik evli bir kadınım. Eşimle kendimizi cocuk icin şu anda hazır hissetmediğimiz icin boyle bir planımız yok. Rabbim hayırlı ve istediği zamanda herkese nasip etsin inşallah. Lakin bundan bir ay once kayınvalidem cocuk baskısı yapmaya başladı. Her onlara oturmaya gittiğimizde ve boş olduğu anda cocuk diye soylenmeye başlıyor. 1 sene olmuş yetermiş artık cocuk yapmalıymışız, komşunun torunu olmuş cok guzel bir duyguymuş biz ne zaman yapacakmışız vs tarzında soylemler. Ben hep hayırlısı dedim gectim ama eşim tepkisini belirtti. Eşim tepkisini belirtince de artık bana eşimden gizli gizli soylemeye başladı. En son bardağı taşıran damla gecenlerde oldu. 13 yaşındaki kucuk gorumcem komşularına benim hamile olduğumu soylemiş ki oyle birşey yok. Herkes babanne oluyorsun diye hayırlı olsun demeye başlamış kayınvalideme ve bana bunu anlattı. Bende eşime anlattım. Eşimde cocuk işte napabilirim dedi. Mantıklı mı sence kardeşinin soylediği dediğimde eşimle tartıştık bana niye sitem ediyorsun diye rahatsız oluyorum diye soyleseydin diye. Ben arar soylerim şimdi dedi fakat ben bırakmadım. Ama moralim cok bozuk hanımlar. Belki abartıyorum belki abartıyorsun diyeceksiniz ama surekli hamilelik baskısı ve en sonunda da 13 yaşındaki kucuk bir cocuğun boyle birşey soylemesi insanlara moralimi bozdu. Ve birde zaten eninde sonunda olmayacak mı cocukları diye kendi savunuyor gorumcem. Ben bu konuda rahatsız olmakta haksız mıyım sizce ? Bugun bunu soyleyen cocuk yarın obur gun başka şeylerde soylemez mi sizce insanlara ? Ne yapmam lazım da bu baskıdan eşimle kendimi kurtarmam lazım. Lutfen birşeyler yazın.