Annemle ilgili sorunlarım var. Birincisi kuzenlerim evlendi, ben evlenmedim. Ne zaman kuzenim evlense ya da birinin bebeği olsa ya da instagramdan eşiyle fotoğraf paylaşsa ve annem buna denk gelse sinirleniyor ve bana yansıtıyor. Sırf annem icin evlilik mi yapayım? Belki de hic evlenmek istemeyeceğim ya da isteyeceğim ama bulamayacağım.
Bunu boyle soyleyince de kabullenmez ama davranışları ve duygu salınımları cok net. Normalde odandan cıkmıyorsun konuşmuyorsun der. İki gundur cok keyifliydim. İki gun once akşam cay sırasında sohbet ettik. Bana dedi ki senin de bugun konuşasın tuttu, bu konuları konuşmak istemiyorum vs. Dun akşam da sohbet edeyim dedim, ne sorup duruyorsun ne anlatacağım sana falan filan. Meğer kuzenlerimden biri boşanmıştı, başkasını bulmuş soz keseceklermiş.
Ben ozenmiyorum, ben kafama takmıyorum, siniri annemi basıyor. Resmen beni sadece ve sadece milletle yarıştırmak icin doğurmuş. Yani sadece evlenmemeliyim aynı zamanda evliliğimde mutsuzsam da mutluluk pozu kesmeliyim. Aynı şeyi işten istifa etmek istediğimde de yapmıştı, sanki o iş dunyanın tek işiymiş ve bir daha zinhar iş bulamazmışım gibi yataklara duştu. O ne yapıyor diye birini sorduğumda ne yapsın calışıyor diye bağırdı. Nitekim ben de sadece 6 ay sonra istedğim gibi iş buldum.
Hayatım resmen annemle babamı teselli etmek, dertleri buyutmemelerini sağlamakla gecti. Benim cvm cok iyi, ben bekar mutluyum, evlensem cocuklu boşansam daha mı iyi, iş bulamasam da bankada 3 4 sene gecinecek param var, bak şunlar da boşanmış, bak bunlar da evlenmedi falan.
Bir derdim olduğunda annemle babama anlatmam cunku değil cozum onerisi, manevi destek, ekstra ayak bağı ikisi de. Durduk yerde bir de eleştirip duruyorlar. Yok X guzelmiş de elbette onu kapacaklarmış da falan. Nasıl davranacağımı şaşırdım. Patlıyorum iki gun ağlıyorum geri adım atıyor, yine aynı terane. Guzelce anlatsan anlamıyor, sinirlensen anlamıyor.
Bir de var ya kendim otobuslerde surundum babama araba anneme yazlık aldım. Yarandım mı? hayır. Bu kadar evlenmem onemliydiyse 18'inde verseydiniz bir kocaya madem. Ustelik onun istediği alalede bir koca da değil, bir tane 2 senelik okumuş biri cıktı memleketlimiz bana sormadan hayır demiş. Onun istediği ust duzey olacak, ailesi iyi olacak, beni cok sevecek ve mutlu aile yuvamızda biz de işte başardık diyebileceğiz. Herkesin damadını sadece işine gore değerlendirip gulluk gulistanlık bir evlilik surdurduklerini sanıyor. Cevrem hep boyle mi derseniz değil ama o hep iyileri goruyor ve biz neden boyle değiliz diye sinir yapıyor, kabahatli de ben.