Merhaba herkese.
Benim derdim dert mi değil mi bilmiyorum ama tarafsız birilerinden tavsiye veyahut moral cumleleri duymaya ihtiyacım var.
3 yıllık evliyim. Eşimle uzun yıllardır beraberiz, henuz cocuğumuz yok. Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz senenin belli zamanlarında 1-1,5 aylık surede yanlarında oluyoruz onların evinde kalıyoruz.
Oldum olası ozgur bir ruhum vardı. Evlilikte tokezledim. Eşimle ilk zamanlarda birlikte yaşamın uyumunu yakalayana kadar cok tartıştık. Bazılarında icinden cıkamadım ailelere yansıdı. Kimse kotu niyetli değildi. Hatta en cok kayınvalidemin desteğini aldım. Eş ailesine karşı hep iyi oldum benden yana gonul kırgınlığı yaşamasınlar istedim.
Ailelerimizi yoran, maddi manevi somuren evlatlar olmadık. Hep kendimiz kaşıdık başımızı bununla gurur duyuyorum niye yapmadılar etmediler diye sorgulamıyorum bile cok şukur bizim gucumuz yetti yuva kurmaya.
Evliliğin ikinci senesinde eşim ailesiyle maddi anlamda bir problem yaşadı. Kotu bir zıtlaşma gecti aralarında ben uzak kaldım karışmadım anne baba cocuk ilişkilerine ve sonrasında eşimi de ailendir olur boyle şeyler diyerek onlara yakınlaştırmaya calıştım. Şu an sorunlar cozuldu. Gel gelelim eşimin ailesi bu olaylardan sonra bana tepkililer gibi geldi. Eskisi kadar sık aranmıyorum. Whatsappta falan Sohbet acma girişimlerim geciştiriliyor. Birkac kez de eşime sen evlendin değiştin gibi cumleler kurmuşlar olaylar esnasında. Ama şu an gorunurde hicbir sıkıntı yok kimsenin arasında. Şimdi ben ne duşunsem bilmiyorum. İnsanlar normal mi davranıyor da ben mi oyle algılıyorum bilmiyorum. Uzakta yaşadığımız icin yuzyuze iletişimimiz yok. Haliyle telefon goruşmeleri filan pek yardımcı olmuyor.
Bir yandan da acaba ben mi soğudum diyorum bu insanlardan. O yuzden mi bana abes geliyor her soz her davranış. Doğruya doğru eşim uzulduğu icin ben de cok uzulmuştum cunku boyle şeyleri hak eden bir evlat değildi hicbir zaman.
Şimdi ben ne yapayım hanımlar? İletişimsizlik insanı daha da zorluyor. Hayatıma devam mı edeyim yoksa bir şeylere cabalayayım mı? Hani ben sık sık arasam sorsam ne tepki vereceklerini kestiremiyorum. Kaale almamaları beni uzer. Gercekten ne istiyorum bunu bile bilmiyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Konuyu cok derinleştiremedim ama genel olarak durum bu. Haksız yere bana tepki gosteriliyor diye duşunuyorum. Sizden de bana bir yol gostermenizi umuyorum.