Merhabalar,
Arkadaşlar erkek arkadaşımla bazen birbirimize olan iletişimimizde sıkıntı yaşıyoruz. Kendisinin sorun cozme becerilerinin zayıf olduğunu duşunuyorum (ki benim de oyle olabilir) bir sorun olduğunda konuşmak yerine, gerilip kendisini cekiyor. Sessiz kalıyor. Sorun konuşurken aşırı geriliyor. Hatta resmen kacıyor. Bense tam tersi o anda konuşulup yada biraz zaman sonra halledip normal yaşantımıza donmek isteyen tarafım. Gecen gun bu konu ile ilgili netten bir psikoloğun videosunu izledim (Tulay Kok) kendisi, ortada bir sorunun varlığında en cok kim olumsuz etkileniyorsa, o sorunun, o kişi tarafından cozulmesi gerektiğini soyluyor. Ayrıca bazı insanların sorun cozme becerisinin, aile tarafından kazandırılamadığını, ailede kusme tarzı bi yontem varsa, cocuk tarafından da devam ettirildiğini soyluyor. Ve cozum olarak da ona yavaş yavaş yardımcı olarak ve eleştirel bir tavır takınmadan cozmek gerektiğini soyluyor.
Sorum şu cift terapisi alan arkadaşlarım varsa , gercekten bize iyi geldi, şu şu sorulara cozum oldu diyenleriniz var mı yazarsınız cok mutlu olurum.
İkincisi de bunun olumsuz versiyonu, şu tarz sorunlara cift terapisi etki etmiyor denedik diyenleriniz varsa onlar da yazabilir mi ?
Teşekkurler şimdiden.