Diğer konumda bir ev alacağımdan bahsetmiştim. Evin fiyatı 450 bin di. Eksper evin değerini 450 bin gosterirse, 350 bin kredi cekip alabilecektik. Satan kişi de zordaymış buarada. Gittik pazarlık ettik 7 bin indi. Emlakcı da 7 bin istiyor yani ev yine bana 450 bin lira.
Neyse pazarlığı ederken de her şeyi ucu ucuna olduğunu, belki taşınmak icin 1 ay bekleyeceğimizi cunku taşınmaya, boyaya vs. para kalmayacağını soyledik, gercekte buydu.
Bugun oğrendik ki eksper 430 bin demiş eve. Biz zaten acık veriyorduk bir de eksper sebebiyle 6 bin daha iceri girdik.

Eşime dedim, rica edelim 6 bin duşsun. Biz de rahatca krediyi imzalayalım.
Ev sahibi “dalga mı geciyorlar ev şimdiye 2 kere satılmıştı” demiş. Dalga mı geciyorları duyunca tepem attı. Ben de “biz onları bekletmedik, hemen krediye başvurduk ama eksper işi bozdu, bende de para kalmadı. Hayırlısı olsun, olmayacak bu iş” dedim kapattım.
Emlakcı eşimi arıyormuş, eşim de yumuşak yuzlu ne pazarlık edebilir ne başka bişey yapabilir. Sen konuş dedi. Geri aradım ne diyeceksiniz bana diyin diye “ekspere tekrar başvuracaktı evin değerini yuksek gostermesi icin o yolu denedi mi?” dedi. Ben de “ikinci cevapta aynı gelmiş evin değerini yukseltmemiş” dedim. Ev sahibinin haklı olduğunu falan soyledi bu sefer de ben de hayırlısı olsun dedim, geri adım atmadım.
Şu deprem işi de icimi titretti zaten. Ev istanbulda. 99 depreminden once yapılmış. Eşim uzuldu ama ben de bize hic kolaylık sağlamadıkları icin cok da takılmadım.
Emlakcı 2. Kez arayınca duşecek sanmıştım ama oyle olmadı.
Sizce bu evin durumu nolur?
Deprem sonrası kim ev alır?
Piyasa cok canlı da şakır şakır ev mi satılıyor?
Biz mi yanlış yapmışız?