Merhaba arkadaşlar
Benim derdim bu. Sinir oluyorum. Eşim normalde ev işi konusunda istediğim her şeyi yapar. Ama resmen bunu insanların oğrenmesinden utanıyor. Eve bir misafir geldi mi veya ailelerimiz geldi mi cay koyar mısın bile desem tuhaf tuhaf tepkiler veriyor. Cocuk gibi niye ben senin cayını koyuyormuşum bana ne filan. Hic bir şey demeden sessizce koysa kimse umursamayacak bile ama o kadar absurt tepkiler veriyor ki kılıbık değilim mesajı vermek icin, insanların ekstra ilgisini cekiyor durum. Balkonu sil, camları sil desem komşular gorecek diye yapmıyor. Kendisine bundan rahatsız olduğumu soylediğimde arkadaşlarım supurge bile acmıyormuş, dalga geciyorlar diyor.
İkimiz de calışıyoruz, ben de nefret ediyorum ev işi yapmaktan. Bana bunlar kadın işi sizin yatkınlığınız var yapı olarak bu işlere, Ev işi senin sorumluluğunda ben sana sadece yardımcı olurum, butun arkadaşlarım da boyle yapıyormuş diyor. Ve ben sinir oluyorum benim kocamın boyle duşunmesine. Biz kadınlar para kazanma konusunda onlarla eşit yukun altına girerken onlar neden bize ev işi konusunda bize sadece "yardımcı" oluyorlarmış. Arkadaşlarının eşleri bu adaletsizliği kabullenmişler diye ben de mi kabullenmeliyim?
1,5 yıllık evliyiz ben her şeye rağmen olabildiğince cok sorumluluk vermeye calışıyorum bu konuda ona ama hic bir gelişme gostermiyor. Bi salonu supur diyorum butun pazarı orada oyalanarak geciyor. icim icimi kemiriyor bırak ben supururum dememek icin ama sırf alışsın diye sabrediyorum. Hic bir şeyi kendisi duşunemiyor. Adım adım surekli yonlendirmem gerekiyor. Sabrım kalmadı artık benim de.
Hic yok mu goğsunu gere gere arkadaşlarına haftasonu temizlik yaptım diyebilen, şu lavabo kirlenmiş iki dk ovalayayım diye kendi kendine duşunebilen erkek. Sizce ne yapmalıyım olduğu gibi kabullenip rahat mı bırakmalıyım eşimi yoksa biraz daha sabır gosterip ısrarcı olsam değişir mi? Bu değişimi başarabilen var mı icinizde?