Kızlar evleneli bir yıl oldu. Eşim iki kardeş. Kucuk kardeşi bizden bir yık once evlendi. Ailesi kucuğun ustune daha cok duşuyor. Evlendiğinde duğun cıkışı cocukların başına birşey gelir yolda diye evin kapısına kadar gidip bıraktılar. Fakat ben evlendiğimde kimse yolculamadı bizi, gariban gibi sokağa tek giriş yaptık eşimle arabamızla, tek başıma gelinliği suruye suruye 5.kata cıktım eşimin elleri dolu. Virusten dolayı yemeğe cıkamıyoruz bir Allah ’ın kuluda şu cocuklara yemek yapayım kocayayım evlerinde yesinler yok. Ac şekilde hemen ustumu değiştirdik o yorgunlukla market alış verişine gittik. Kaynanalar evlenileceğim zaman bile bir şey isteyeceğim hic arayıp bir istediğin var mı demedi ki durumları cok iyi bu arada. Ve ben gelinliğin ustune bir kolye isterdim gelinlikle uyun sağlasın guzel dursun diye ama gonulsuz olduklarını hissettiğim icin tenezzul etmedim ama icimde kaldı gelinliğimle bıynum boş takısız gecti duğunum. Eşimde alamadı cunku bayağı boş yaparak girdik bu işe. Neyse gecen gunde kaynanam eltim doğum yaptığı İcin 20 grm bilezik aldım. Sen doğur sana da alayım. Cocuk olmazsa ya da olursem de o zamana kadar yapacak bir şey yok diyor. Lafa bak ya…. Yani bebeğim olmazsa bana bilezik yok. İnsan derdi kızım cocuğun olmazsa ilerde haksızlık olmasın sanada alırım demesini isterdim. Sonucta 20grm bilezikte basit bir hediye değil. Ve benim cocuğum olmazsa ben tu kaka mıyım yani. Anlayacağım surekli bir ayrım acayip miğdem bulanıyor benim. Ben mi kuruntu yapıp abartıyorum bana bir şey soyleyim ben ne yapayım ya ben kimsenin malına tenezzul etmem ama ayrımcılık insanı uzuyor. Ve anlatmadığım daha cok şey. Onlar gelince et biZ gidince tavuk yapar kaynanam mesela. Bundan bile verdiği değer belli. En kucuk şey dikkatimi cekiyor artık. Eşimde kimseye ihtiyacımız yok boşver diyor takmıyor. Boşver boşver insan bunlara surekli nasıl şahit olur ki bir yere kadar. Gelin oldum ama kendimi hic değerli hissetmedim herkes kendi halindeydi kendi kendine mucadele verdim. Şuan bebek icin tedavi goruyorum ve bunu kimseye soyleyemiyorum duşun yardıyacaklar surekli laf soyleyecekler diye bu konu da bile tel başıma savaşıyorum. Bir manevi destek verenim yok. Zaten benim ailem yok, eşimin ailesinin bu şekilde olması beni iyice yanlızlaştırdı. Ama guclu olmaya calışıyorum