Merhaba arkadaşlar
kısa bir ozet
ben 16 aylık evliyim . evlenmeden 6 ay once doğum kontrol hapına başladım cunku sol over 3,5 cm lik cikolaya kistine benzeyen bir kist vardı hap kullandığım surece bu kistim buyumedi zaten cocuk sahibi olmayı da hemen duşunmediğimiz icin doğum kontrol hapı hem kist buyumesin diye hemde hamilelkten korunmak icin en etkili yontemdi ..
cocuk sahibi olmayı henuz duşunmuyorduk ama standart kontrollerim icin 3 ağustosta doktora gittiğimde yapılan tahliller sonucunda yumurtalık rezervimin yani AMH hormonumun 0.15 olduğunu oğrendim .. yani yok denecek kadar az hatta doktor bu sonucu telefonda soylediğinde bi an ne yerdeyim ne gokte gibi birşey oldu hatta başım dondu tabiki cok uzuldum bu duruma ..
doktor direk tup bebek yapalım aşılama bile tutmaz dedi ama ben hemen boyle bir şeye girmek istemiyorum hem maddi hem manevi olarak hazır değilim ..
ben ilk olarak doğal yollarla denemek istiyorum
doktorum kullandığm doğum kontrol hapının bu rezerv duşukluğune neden olabileceğini soyledi bazı insanları biraz fazla etkileyebiliyormuş.
o nedenle 2 defa adet gorup 2. tekrar bu tahlilleri vermemi istedi.
tabi bu arada goruşunu aldığım bazı doktorlar hapın bu denli etki etmeyeceğini bu kadar duşukluğe neden olma olasılığının az olduğunu soyluyorlar.

bende araştırarak gerek burası gerek başka internet sitelerinden bakarak bazı kurler uygulamaya başladım ..

mesela hergun ciğ badem yiyorum 20-25 tane
her akşam 1 muz yiyorum
1 haftadır hergun incir kuru yapıyorum sabah akşam suyunu iciyoum
1 cay kaşığı polen yutuyorum sabahları..
bide cinko hapı kullanmaya başladım (aile sağlığı merkezindeki doktoruma danışarak)

bunların dışında sizlerin yaptıkları nelerdir acaba..
uyguladığınız hangi kurler ve bitkisel urunlerle AMH hormonunuzu yukseltmeyi başardınız.
birbirimizle paylaşalım lutfen .. herkes faydalansın herkes derdine derman bulsun inşallah.
gercekten bende ne yapacağımı şaşırdım..