Guncelleme: arkadaşlar burda gerek yediğim linc gerekse annelerin hassasiyeti uzerine vicdan yaprak bugun kp icin pasta aldık. Bizim evde taşınma sonrası ufak tefek işleri yapmaya geldi kp. Kv de onunla birlikte geldi. Eşim de pasta aldı geldi. Kapıda mumları yaktık eşim babasına surpriz yaptı falan. Ben de aman olumlu dunya en azından adam gulumsedi bu da bir şey diye havalara girdim. Neyse beş dk sonra mutfağa geldi kv ye şu fırında korkunc bir leke var onu sil dedi. Sonra ocağın uzerini de bi sil dedi. Oysaki sabah temiz olmasına rağmen tekrar uzerinden silmiştim yeni kuruldu diye. Yani bana olan nefreti asla gecmiyor. Pasta alsam bile gecmiyor yine beni rencide etmek icin maşallah tam performans calıştı. Giderken de kv kalan pastayı kucuk oğluna goturmek uzere tekrar paketledi ve gittiler. Midem kotuydu sonra yerim demiştim ama bir dilim bile bırakmadan goturdu. Ustelik hamileyim ama olsun zaten pasta zararlı evet sinirden guluyorum.

Merhabalar arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.

Gecen sene yeni evlendiğimiz zamanlar kayınvalidemle otururken ailede herkesin doğum gununu saymaya başladı. Kayınpederimin doğum gunu yaklaşmıştı cunku. Pasta alıp gelirsiniz dedi. Kayınpederimle de hicbir diyaloğum yok. En başından beri beni hic istemedi, bunu hep belli etti ve karşılıklı olarak iletişim kurmamayı sectik galiba. Selamlaşmak dışında bir iletişimimiz yok.

Bu arada boyle liste verir gibi tek tek doğum gunlerinin sayılması da beni cok rahatsız etti. Ben kutlayacak olduktan sonra eşime herkesin doğum gununu sorar kucuk bir şeyler yapardım zaten. Boyle dayatılınca hicbir şey yapmak istemedim haliyle. Zaten birbirimizi de sevmiyoruz kayınpederimin doğum gununde ben gitmedim. Eşim işe giderken pasta alıp uğramış ordan da işe gitti. Sonra eşimin kardeşinin doğum gunu yaklaştı yine kayınvalidem yayın yapıyor işte doğum gunu geldi pasta alıp gelirsiniz diye. Bana acayip itici geliyor bu durum ama eşim de kardeşine duşkun elimde buyudu der hep. Neyse dedim kardeşine bir şey yapayım bari. Daha sonra yine diğer kardeşinin doğum gunu geldi. Kayınvalidem yine haftalar oncesinden başladı ay ne yapsak sende mi kutlasak surpriz mi yapsak nasıl olsa falan filan. Yine neyse dedim hadi onu da kutlarız. Hediyesini aldık ama o gun rahatsızlandım eşim uğradı sadece. Ben de aradım rahatsız olduğum icin gidemediğimi tekrar soyleyip kutladım. Kayınvalidemin doğum gununu de hic sormadım eşim de unutmuş oyle araya kaynayıp gitti.

Tabi tum bunlar olurken bana kimse senin doğum gunun ne zaman diye sormadı. Ki normalde hicbir onemi yok. Benim ailem de eşimin doğum gununu bilmez mesela ama kimseye de kendi doğum gunu listelerini vermezler en azından. Cok oyle kutlama yapan insanlar da değiller. Ben herkesin doğum gununu hatırlarım ve mutlaka bir şeyler yapmaya calışırım. Karşılık da beklemem. Bunu kendim istediğim icin yaparım. Kayınvalidem de bana bu şekilde dayatmasa onlara da yapardım. Hem liste verir gibi soyleyip hem de hic beni hatırlaması biraz tuhaftı.

Bu sene eşimin doğum gunu geldi. Pasta alıp geldiler eşime surpriz yaptılar. Ondan 2 gun sonra da benim doğum gunumdu ama kimsenin haberi olmadı tabi ki. Bu hafta sonu da kayınpederimin doğum gunu. Cumartesi taşınacağız pazar doğum gunu. Kayınvalidem yine gunler oncesinden hatırlattı tabi ki. Cumartesi taşınırsınız eşyanızı yerleştiririz pazar gunu de babanızın doğum gunu pasta yeriz dedi. Ben zaten artık hoşuma gitmeyen şeylere hic yorum yapmamayı oğrendim. Muhabbete dahil olmuyorum. Kimse de bir şey demedi sessizlik oldu konu kapandı.

Şimdi taşınacağımız evde bazı eksikler var ve babası eşime ben hallederim demiş. Acıkcası ben gelip hicbir şey yapmasını da istemiyorum ama eşimin babası sonucta ve o da diyor ki neden yapmasın yani başkasıyla mı uğraşalım şimdi. Ve cumartesi calıştığı icin pazar gunu gelip yapacak eksikleri. Yani kendi doğum gununde. Kayınvalideme de gun doğdu. Muhtemelen diyecek ki pasta da alın sizde kutlayalım. Ya da pasta alıp gelecekler ki bu duşuk ihtimal cunku hep bize aldırmak ister. Ama ben hicbir şekilde kutlamak istemiyorum. Ve gercekten de benimkini kutlayıp kutlamamaları umrumda değil. İstemiyorum kutlamasınlar ama benden de beklemesinler. Zaten ruh sağlığım acısından minimum duzeyde iletişim kurmaya calışıyorum. Sırf sosyal hesaplarımdan gorup de kutlamasınlar diye başkalarının yaptıkları surprizleri bile paylaşmadım. Cok uzun oldu ama umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır. Ne onlar beni hatırlasın ne ben onları. Ama boyle emri vakiyle bana doğum gunu kutlattırmasın kimse.

Bu defa kayınvalideme soylemek istiyorum eğer zorla kutlama yapmaya calışırsa. Benim doğum gunum ne zaman peki diye bi giriş yapayım mı? Yani boyle soyleyince bundan sonra kutlayacak muhtemelen ama onu da istemiyorum. Yaptığı ayıbı da yuzune vurmak istiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?