yazacaklarım uzun olabilir ama lutfen okuyun....eminim sizde şaşaıracaksınız..bu kadarda olmaz nasıl katlanıyosunuz diyeceksiniz...
sorunlar o kadar cokki...nerden başasam..liseye gittiğim donemlerde abim bi kıza aşıktı..o donemlerde maddii durumumuz baya iyiydi ve abimin aşık olduğu kızın durumu cok kotuydu..hemde cok...uzun sure sevdiler birbirlerini..ben gizli gizli takip ederdim hayranlık duyardım ona karşı cok guzel bi kızdı abime cok yakıştıtrdım...abim aileme konuyu actı babamda sen once oku dedi cok iyi planlarım var seninle ilgili falan dedi odonemler sonra abimi ozel bi unv yolladı babam...abim unv 2.sınıfa geldi bu kızla kısa bi sure ayrılık yaşadılar..abim okurken kızda bi mağazada danışmanlık yapıyordu...sonra hayatımızı değiştiren o gun...ailmizi alt ust eden o tarih...mayıs 2004 yılında babam ani bi şekilde felc gecirdi...sol tarfı tamamen haraketsiz kaldı...babam iş adamydı...işlerin yoğunlunu stresni kaldıramamıştı..uzun sure yoğun bakımda kaldı..sonra aylarca hastanede tedavi gordu...abim o zamanlar 20 yaşındaydı sonra kız arkadaşınında ısrarı uzerine bıraktı universteyi..zaten hic istemiyordu ozel okuluda okumasını...elinden kapacaklar kaygısı yaşıyordu...tabi o zamanlar biz bunu bılmıyorduk..hep iyi sanıyorduk onu..abimin kendi kararı sanıyordu...yengem hepimize cok iyidi...bizde onu cok seviyorduk ama henuz ciddi bişeyler yoktu...
lise son sınıftayken babam abimin o kızdan vazgecmeyeceğni anladı ve birde olum korkusu sarmıştı babamı ani bi şekilde soz yapıldı...kızın maddi durumu hic olmadığı icin guzel bi nişan toreni yapıldı ona..duğun salonu tutuldu ve kız tarfı elini cebine dahi atmadı ve bi gun olsun bu onun yuzune hic bi şekilde vurulmadı...ustune ustuk yengem o donemlerde unv sınavlarına girdi...bizede oylesine şansımı deniyorum okuyacağımdan değil kendmi deneyeceğim dedi ki biz okumasından yanaydık..ama ileden maddi yonde sıfır olduğu icin aslında herşeyi kafasında planlamştı o ...şehir dışında 2 yıllık bi bolu
m kazandı..abim onu o kadar cok seviyordki uzulmesin diye gidip elleryle kaydını yaptı ki bu olay soz nişan olmadan once oldu...unv 2.sınıftayken yengeme soz nişan yapıldı..neyse işte babam onu okuttu...ozel yurtlarda kalmasını sağladı...annem ordaki arkadaşlarına mahcup olmasın diye gidip en guzel kıyafetleri ahicbiryelıp ona yolladı...abimi okutmadı..kendsi okudu...okulunu bitirncede geldi bi guzel duğun yapıldı birde en luks yerleri istiyordu...en pahalı mobilyalar alındı ona en lukse beyaz eşya yani gri aldırdı o zamanlar cok pahalydı gri takımlar...ve tum bunları kaprisleryle yaptrdı bize....yetinmiyordu hic...yinede bi o donemler hic yadırgamadık..hakkıdır ister dedik...baba evinde hic bişeyi yokru halbuki...biz daha kıymet bilir diye duşunuyorduk..annem onu hic ayrmadı kendi cocuğu gibi benımsedi...
gel gelelm asıl olaya...
ben lssedeyken sacma sapan bi nedenden abimle tartıştık...abimi cok ama cok severdim ben..oda beni haliyle...1 yıl kadar kus kaldık...bende bu kusluğun neden uzadını merak eder durudum...yengemle konuştum...bidaha zelali hic affetmıcem dedni iletrdi bana...barıstr bizi derdim...senin konun acldmı deliriyo derdi bana..zamanla duzelir bile demiyordu...zamanla anladımki oda zaten bunu istiyormuş........
yengemi 2 ablam olarak gorduğum icin ona tum ozelmi anlatrdım tabi oda abime anlatmış bu benım kulağıma annem tarfından geldi o zamanlar şok gecrdim...yengeme msj attım kus olduğumuzu biliyorsun neden anlattın dedim kızdım ama hicbir şeklde ona kufur etmedim...o zamanlar oda şehir dışında unv okuyordu ve abime benim ona o...u dedimi soyliş...abimde bu yuzden beni tamamen silmiş.....bana sormadan...boyle bişey soyleyecemi nasıl duşunur...tabi ben bu olayı 2007 de oğrendim o zamanlar unv 2.sınıfa gecmiştim...aradan 5 yıl gecmiş ve abimle hala kususz....ben şehr dışında oğretmenlği kazanmış okuyordum...ve bu olayı duyunca cok ama cok ağladım yurtta sabah akadar....ben ne yaptım allahım dıye haykırdım...sonrada o anki snrle allah yengeme cocuk yuzu gostermisin o bana iftira attı..abimle beni uzaklaştırdı ve ablamıda aynı zamanda ablamada beni savundu dayanamayıp yengemle tartştı...ve yengem olayı carptarak anlatp abime ağladı falan...abimde cok seviyor onu ve ne dese inanıyor.............abimler o zaman 1 yıllk evlilerdi...sonra o donem bayram geldi...tatil icin istanbula gttim ailemin yanına...bayram sabahı abimlerde evdeydi....annem zorladı bei git abinin elini op barışın artık dedi....o kadar guc bi şeklde adımlarım gittki salona...heyecandan titriyordum...abimle konuşmayalı 5 yıl olmuş...onu cok ozlemştim.....elini optum abimde dayanamadı sarıldı bana...bende sarıldım...ağladık....abi seni cok ozeldim dedim.....evdeki herkes ağladı babam...annem...kardeşlerim....yengem ise ne yaptı anlatıyım...cantasını yere fırlatıp evine gitti......abim orda biraz anladı neyin ne oldunu....ve yengemi babasının evine gotrdu...kavga ettiler....o kadar safımki yinede yengeme kusmedim..cok iyi niyetlydim hemde cok...hersey iyi olsun,herkes iyi anlaşsın istiyordum sadece....daha o kadar cok şey varki...yengem hic istemedi abimin ben ve ablamla yakın olmasını...bunun icin bin birturlu oyunlar yapmış.......benm bi kucuk kardeşimn kız arkadaşı vardı onla yakınlık kurdu....benmde aram cok iyidir onla arkadaş gibiyzdir.....biz tatldeyken yazın yengem surekli onu evine cağrmış konuşmuş...sonra bu kız benden uzaklaşmaya baladı...armadı aramalarmı acmadı....gttm yanına ne oldu sana bişeymi yaptım diye tum olan biteni anlattı...aklım karıştı...yengen oyle şeyler anlattki...biz ona kotu davranıyomuş..cehenmm hayatı yaşıyormuş.....daha neler neler........şok oldum bu olay uzerine migren olayım başladı sabaha kadar baş ağrsndan acı cektim...biz buna ne yaptık diye duşundum...elbet ufak tefek sorunlar olur ama inanın abim bi alt katımızda oturur ve musaitmsnz diye sormadan evilerne dahi inemyiz....annamle ne gezmesne karştı bugune kadar ne gymne kuşamına...hicbişeye.........abimin parasyla kendi ailesnn evine tamir ettrdi...eşya aldırdı tamam yaptrsın ama bim bize harclık verdmi kavga eder abimle konuşmaz....ustelik babam hala felc hastası...tabi aradan cok yıl gecti iyileşme katetti..sadece sol kolunu kullanmıyor artık....onun dışnda iyi...ama şimdi soruyorm size biz nerde hata yaptık.....birde bana iftira attını oğrendğim gece ettğim bedduamı tutuyor bilmiyorum yengemin 4 yıldır cocuğu olmuyor...ve 4 yıldr tedavi goruyor...doktorlar bi sorunun yok tamamen allahtan demiş en son..yada pskolojik...herkes şaşakın...bende vicdan azabı cekiyorum neden o gece beddua ettim diye...cok pişmanım...inş cocukları olur..belki o zaman hersey duzelir...
yengem eve geldi geleli hic bişey eskisi gibi değil...hayatoımz cok iyiydi ama o babamın hastalını fırsat bilip istedği herseyi yaptrttı bizeki babam hastalanmazsa asla olmazdı cunku babam abimi yurtdısına yollamayı duşunuyordu...daha iyi bi hayat duşunuyordu abimle ilgili....yengemde bunu bldği icin babamın rahatszlına cok fazla uzulmedi hatta sevndi....cunku onun işine geldi....tum ipleri eline aldı ve bizi bi kukla gibi oynattı....
bi ara konu buuyuden acıldı bi ortamda hep beraberiz...ve yengemin boşluna geldi sanırım bazen insan bi anda yaptrmayı duşunebilr dedi...ben şok gecrdim ...ne olursa olsun boyle şeyler yapılmamlı dedim...yapanda yapranda cehennemlik cennete yeri olmaz dedim...ama o da elbette ama blki bi anlık snrle yapranlar olur onu allah affeder dedi...o anda hssettim acaba abimin bizden bu kadar uzaklaşması icin yaptrmış olablrmı diye...kafam allak bullak...
bende şuan nişanlıyım...nişanlımın ailesi benmle zerre ilgilenmıyolar...benm ailemin ona yaptkllarını yapsalar maddi manevı minnet duyardım....omur boyu onlara borcmu odeyemezdim bana bişey yapmadkları halde saygıda kusur etmiyorum,nişanlım annesyle tartşsa ben barştryorum...ama yengemde tam tersi annemle bimn arası aclsın diye surekli bin bir turlu oyunlar cevrryo...................bu boyle nereye kadar gide bilmiiyorum....ne kadarda cok seviyoduk hepimiz....anlatamam size......el ustunde tutuyorduk...melek gibi goruyorduk onu...bi insan nasıl bu kadar iki yuzlu olabilir soylermisinz.:2::2::2::2::2:yazarken bile gozlerim doldu..duygu patlaması yaşıyorum şuan......yazacak o kadar cok şey varki karştrmş olabilirm yada ne demek istedmi tam anlatamaış olabilirm....daha yaptığı yuzlerce olay var bunlar sadece aklıma gelenler......ben cok yoruldum...gecen gun yuzune dedimki ben sadece abim mutlu olsun ,huzuru kacmasın diye uazk duruyorum..sanmaki safım arrık anlamıyorum hicbişeyi...ama şunu hic unutma dedim ne olursa olsun kardeş kardeşten vazgecmez...asla dedim.....ilk defa boyle bi tepki gordu benden bi tuhaf oldu oda.....sanki bi pişmanlk sardı dort bi yanını yada ben oyle hissetim....haşa bile dua ediyorum hersey duzelsin diye....şimdi soyleyin....gormceleri olarak bi ona ne yaptık....???okuduğunuz icin teşkkur ederim...