Merhaba Bulent Hocam,
Ben İstanbuldan bursaya taşındım. İstanbulda sizin hastanenizde tup bebek ile ikiz hamile kaldım cok şukur fakat bursaya gelince bircok doktorla goruşmeme rağmen hepsi farklı farklı şeyler soyluyor. Hangisine guveneceğimi şaşırdım. Hepsinin tek ortak soylediği cok şukur ki bebeklerim iyi. 29+1 de kontrolde bugun kiloları 1277 civarında ikisininde cok az fark var. Gelişimleri de iyi diyorlar. Bugun birinin ayakları aşağıda, diğeri donmuş yani yukaridaydi.
Gittiğim doktorlardan biri paniklememize sebep oldu. Hep yatmalısın hic gezinme, hicbirşey yapma erken doğum oluverir artık dedi. Bir de 27. Haftada 75 lik şeker yuklemesinde aclık kan şekeri 87, şekerden 1 saat sonra 214, iki saat sonra 113 cıkınca diyabet var dedi. Başka bir doktor hic kilon yok zayıfsın, bebeklerde normal iri değil, suyunda yeterli , sen diyabet olamazsın dedi. İkiz olduğu icin erken doğum olmasın diye gunde iki defa progestan haftada bir proluton vurul dedi.
Yani;
1) ben diyabet miyim? Oyleyse ne yapmaliyim, diyet yeterli mi yoksa ilaca mı başlamalıyım?
2) 30. Haftada bu şartlarda gunde 2 progestan fitil, ve haftada 1 proluton iğne kullanmam normal mi? Doktorumu dinlemeli miyim? Ben bu ilacları gebeliğin başında kullanmıştım.
3) 30. Haftada detaylı ultrason yapılır mi? Doktorlardan biri istedi, doğru sonuc verir mi?
4) surekli yatmali miyim, yoksa ev icinde ağır olmayan işlerimi yapanilir miyim?
Cevaplarsanız cok sevineceğim, doğuma az kalıyor ve ben bir doktora guvenip artık secim yapmalıyım. Yardımınıza ihtiyacım var.
İkiz gebeliğimde cok tedirginim, lutfen acil cevap
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- İkiz gebeliğimde cok tedirginim, lutfen acil cevap