Eveeet uzun bir konu belirteyim.

2 haftadır icimi kemiren bir soruya yanıt bulamayınca hem sizden fikir alayım istedim hemde gercekten kendime dert ettiğim hatta uğrunda kendimi liseli ergen gibi hissettiğim bu konuyu daha fazla icime atmak istemedim. Toparlamaya calışacağım.

Evlenmeden once iş vasıtasıyla tanıştığım bir kadınla tesadufen aynı sokakta oturuyoruz. Telefon numaralarımızı almıştık, arada bir kahve icerdik ta ki pandemiye kadar!

Bu arada belirtmeliyim ki yaş,hayata bakış acısı,fikir olarak bambaşka insanlarız.

Oturduğumuzda da zaten keyif alarak sohbet edemediğim icin sık goruşmemeyi tercih ediyordum ve pandemi doneminde iyice kesmiştim goruşmeyi ama surekli oturma teklifinde bulunuyordu bende haklı olarak hamile olduğum icin covidden ekstra korktuğumu soyleyerek reddediyordum.

Gecenlerde market donuşunde karşılaştık, parkta oturduk biraz. Eve beraber yuruduk, onun evinin onune geldiğimizde bana kapıya gelmemi bir şey vermek istediğini soyledi. Gittim, doğum sonrası giymek istersem diye elbiseymiş “yok, teşekkur ederim” dediysem de “cekinme canım giyersin” diye ısrar etti o esnada eşi geldi, kadın hala uzatıyor hadi iyi dedim aldım. Niyetim tabii ki kullanmadan geri vermekti cunku ortak kıyafet kullanımı doğru bulmadığım bir olay. Kıyafet, kendisinin kullandığı bir elbise bu arada. Amacı “sende kullan sonra verirsin” di.

Hoş, ihtiyacım yoktu nereden aklına geldi anlamadım oyle bir konu gecmedi aramızda. Zaten fizik olarak da cok ayrıyız. Aramızda en az 10 cm var.

Ertesi gun beni aradı, internetten oğluna alışveriş yapıyormuş “ zaten kargo parası vereceğim senin cocuklara da alayım hediyelerini dedim, sana gelip gostermek istiyorum” dedi. Bende teşekkur edip eşimin evde olduğunu soyledim, baya bi bozulunca “yarın bahcede oturalım istersen” dedim. O da “sabahtan gelebilirsem gelirim, oğleden sonra bir yere gideceğim” dedi.

Ertesi gun oldu, aramadı bende aramadım. Saat 14:00 gibi sağlık ocağına gittim. Hatta konu acmıştım burada, gebelik kolestazından şuphelenmiştim. Giderken beni aradı gelmek icin ben de sağlık ocağına gittiğimi, donuşte gelebileceğini soyledim. Sağlık ocağında işim biraz uzun surdu hemşireyi bekledim, bazı testler yaptık derken hemşire acile yonlendirdi ben tabii o sırada cok endişeliydim.

Cıkınca doktorumu aradım o da kan vermemi istedi, sonra eşim aradı eve geldim diye. Tam eşimi kapattım, arkadaşımı arayacaktım ki apartman bahcesine gelmiş suratı beş karış.

Beni cok beklemiş, o geleceğim demiş ben sağlık ocağına sabahtan gidemez miymişim??? Hep eşim evde oluyormuş?? Ben onun evime gelmesini istemiyormuşum, o cok meraklı değilmiş cocuklarıma hediye almak icin gelmek istemiş vs. En vurucu noktası da, apartmanımızın cift otoparkı var ben ona “eşim eve gelmiş” diyince suratıma dik dik bakıp “eşinin arabası yok burada? Hani nerede eşin?” demesiydi. Bana resmen yalancı muamelesi yaptı.

Ben kendisine acıklama yapmaya calıştım once şaşkınlıkla. Sonrasında baktım ağır sacmalıyor “sağlık ocağından geliyorum, şimdi evden birkac şey alıp acile gideceğim ve sen ‘iyi misin? ’ diye sormayıp tavır yapıyorsun. Eşimin esnek calıştığını biliyorsun, neyin hesabını soruyorsun bana?” diye bir miktar cemkirip “haydi goruşuruz” diyip eve girdim. O gun bugundur konuşmuyoruz. 2 yıldır kahve icemiyoruz diye sitem eden kadın “iyi misin, bebeklerin iyi mi, neden acile gittin?” diye aramadı bile.

Şimdi bu kadının bende istemediğim halde zorla elime tutuşturduğu kıyafeti kaldı. Ben bunu nasıl geri vereceğim? Yani kesinlikle vereceğim orası net ama verme şeklimi kestiremiyorum.
Yani verirken tum bu tatsızlığın uzerine nasıl davranmalıyım? Silip atmalı mıyım bu kişiyi?