Merhabalar,
Oncelikle biraz uzun yazacağım şimdiden kusura bakmayın. Ben 2 yıllık evliyim ve 5 aylık bir bebeğim var. Eşim ve benim ailem farklı şehirlerde yaşıyor. Doğumumu ailemin olduğu şehirde yapmak istemiştim. Bizim yaşadığımız yer kucuk bir yer, ailemin yaşadığı yer ise buyukşehir. Hem de ablam kadın doğum hastanesinde calışıyor. Bir de zaten kendi ailemin bakımına daha muhtac olacağım icin en mantıklısı buydu. Ancak eşim benim ailem nasıl gelecek nerede kalacak diye orada doğum yapmamı istemedi. Ustelik teyzeleri var ama ben bizle kalırlar dedim. Zaten ailesi doğumdan cok once biz gelir cok az kalırız dediler. Yani yaşadığımız yerde bile yapsak az kalacaklarmış. Ama bunu eşim bir turlu kabullenmedi hayır uzun kalacaklar olur mu oyle şey dedi. eşime resmen dert oldu bu yok teyzelerinde kalsalar her gun torun gormeye cıkıp aileme mi geleceklermiş ilk torunlarıymış doyasıya vakit gecirmek haklarıymış. Benim ailemin evinde kalsalar rahat kalamazlarmış falan. Yani eşime gore doğum yapacağım yer eşinin veya cocuğunun rahat olacağı yer değil ailesinin rahat olacağı yer neresi ise orası olmalıydı! Bu yuzden cok kavga ettik.

Hamile kalmadan bile bunun icin tartışmıştık. O zaman bana şoyle demişti: Doğum yaparsan şayet beni annem ve kız kardeşim sana bakacak seninkiler değil! Neden dedim bir kız en cok ailesiyle rahat eder benim ailem hayatta değil mi de? Neymiş ben artık onların ailesinin kızıymışım. Neyse bu sacma muhabbetlerden cok tartıştık ben en son kendi yaşadığımız yerde yapma kararı aldım (kendi isteğimle). ancak bebeğimin sağlık problemleri baş gosterdi ve takip edildiğim hastane bana başka bir hastane bulmamızın yararıma olduğunu soyledi. Cunku yenidoğan yoğun bakım servisi yoktu. Ben ailemin olduğu yeri tekrar duşunmeye başladım. Ancak eşim yine binbir turlu baskıyla beni olduğumuz yerde başka bir doktora ikna etti. Artık bunla uğraşacak durumum yoktu her gun nst takibine giriyordum. Olduğum yerde doğum yapmaya karar verdim.

Olaylar bundan sonra daha da can sıkıcı hal almaya başladı. Eşimin ailem gelecek diye olup dirildiği o ailesinden oncelikle kız kardeşi gelmedi. Hani bana asıl onlar bakacaktı ya o ailenin kızıydım doğuma gelmedi. Annesi ve babası geldiler ama yuzler beş karış. o Kadar zorla gelmişler ki yani sırf geldiler desinler diye. Benim ailem onlardan daha once yanımıza gelmişti. Duğunden sonra da ilk defa dunurler olarak bir araya geliyorlar. Evde tek kelime sohbet yok sanki doğum değil cenaze var. O kadar sinirim bozuldu ki dedim neyse dayan yapacak birşey yok. Doğum yaptım ama kaynanam surekli her yaptığıma bir şey soyluyor yok kardeşinin kızı şunu şoyle yapmış bunu boyle yapmış. Yok bebeği cok cok emmiş ama ben emdiremiyormuşum. bir de eve cıktıktan sonra da ikide bir o kızı ornek verip bak kendi doğumdan sonra tek başına baktı yanında kimsesi de yoktu sen de bakarsın kimseye ihtiyacın yok diyip duruyor bu ne demek bırak bizi gidelim sen de başının caresine bakarsın. Zaten erken doğum yaptım bebeğim kucuk doğdu moraller sıfır lohusaya soylenmemesi gereken şeyler bunlar. Bebeğimi iki gun sonra yenidoğana aldılar emme refleksi gelişmediği icin. ben taburcu oldum eve geldim. Yenidoğana gondermek icin habire sut sağıyorum. Beslenmeme dikkat etmem gerek. Sabah erkenden kahvaltı yapıyorum ilac icicem diye. Annem ve kardeşim arı gibi evin icin de calışıyor. Kaynanam benle oturuyor tv izliyor yatıyor sanki o da benle doğum yaptı. Annem ondan 10 yaş buyuk resmen onlara hizmet ediyor. Sabır ya sabır dedim. Birkac kez guzellikle kaynanama anne ne yemek yiyecez ddm. Cunku geldi geleli hep annem yapıyor yemeği. Hic ben yapayım demedi. Yemek yapmıyorsun bari diğer işlere yardım et. Akşam annem yapıyorsa oğlen sen yap. Bana diyor ki ee oğlen de mi yicez kahvaltı yaptın ya diyor. Anne diyorum ben sabahın korunde yaptım kahvaltı oğlen yemem normal onu gectim ben lohusayım zaten her zamankinden daha iyi beslenmem lazım. Bana diyor ki ee ne yapıcam sen benim yaptıklarımı yemezsin anne bu zamana kdr ne yaptın da yemedim ya da buraya geldiğinde ne yapıyordun ne yapacaksan yap yicem diyorum ee makarna yapayım mı diyor bakın onu bile kabul ettim. Gene de yapmadı sabır zorlar gbi. Ben de anneme sen de yapmayacaksın ddm. Gelenler geldi bana. Bu durum annesi gidene kdr surdu hergun annesiyle şu yemek muhabbetini yaptım ben utanım artık. Anlamsız bir inada bindi bence annesi de bilerek yapmadı. Babası zaten cocuk yenidoğandan cıkmadan kacarcasına gitti. Neymiş gorumcem evde yalnız kalamıyormuş yalnız benimle aynı yaşta bir de. Annesi desen o da bir an once gitmenin yolunu arıyor. Zaten planları az kalmaktı resmen zorla durdular. Eee senin annen baban az kalacaktı hicbir şey yapmayacaktı kardeşin gelmeeycekti bile ne diye benim ailem gelecek diye dertlenip doğum yerime karar verdin. Hani bana annenler bakacaktı onalrın kızıydım ya lohusa kadına makarna yapmayı teklif eden ne cabuk acıktın diyen oğlen de mi yiceksin diyen ki sut yapıcı şeylerden bahsetmiyorum bile. en sonunda da yemek bile yapmayan kadın mı bana bakacak?

Neyse ben bu arada enfeksiyondan dolayı hastaneye yatmak zorunda kaldım. Annesinin tum planları bozuldu tabi gidemedi. Bu arada eşim bir anda ailesine daha da duştu surekli annem cok iyi cocuk bakar annem şoyle yapar surekli annesini one atıyor ee ne yaptı bu zamana kdr bişey yapsın da gorelim. Yaptığı birşey de yok. Ee annem kac yaşında kadın onca şey yapıyor teşekkur edileceği yerde bir de eşim anneme yuz yapıyor ve annesni surekli annemin yanında parlatıyor annemi tersliyor falan . Annem bebeğe uzanacak ya dur benim annem alsın diyor ben bunlara o halimle gerilip bebeğime konsantre olamadım. Artık deliriyorum. Neysse ben de bebek de tabucu olduk eve geldik annesi hemen ertesi gun donmek istedi Ee hani torununla vakit gecir dmi yok gorevini tamamladı ya kacacak. Eşimin zoruyla birkac gun daha kaldı. o ara yine hc olmadığı kdr anneci falan. Annesi yine yemek ev isi hicbirşeye katılmadığı gibi bebeğe de bakmıyor benle yatıyor lohusa gibi. Ben iyice cılddırdım oncesinde bilerek anne sen cok iyi cocuk bakıomuşsun kırkıma kdr sen kal ddm benim annemler donsun ddm beti benzi attı. Yok sizinkiler baksın benim donmem lazım babaanne rahatsız dye bir yalan buldu. Ki annesi dgl yengesi bakıyor olmek uzereymiş allah allah yaşayan kadını da oldurecekler kacmak icin. Ben de gidin oğlunuza soyleyin kalamıcam diye ddm. Eşime de annene teklif ettm bakmadı ddm aaa olurmu ben soylerim kalır ddi ama kalmadı tabi ki sonra bana dioki eşim annem gidio ama uc gun sonra gelecek annenler donunce dio niye uc gun icin gitti ki ddm ki annesiini yol tutuyor. Babaanne icin gitmiş uc gun icinde mi olecek nasıl eminsiniz kadın hasta bile dğl ddm resmen salak yerine koyuyorlar. Ben ddm bu kadın gidecek kesin bir bahane bulup gelmeyecek. Ee annemler de donecek ben ne yapacağım. Eşim de bir yandan beni gazlıyor aslında sen tek başına da bakabilirsin kimseye ihtiyacımız yok. Bildiğin dumen yapıyorlar. Ben ztn hastaneden yeni cıkmışım ağır bir enfeksiyon gecirmişim İlk cocuk deneyimim bir de beni gazlıyor. Neyse annem geri gelecek yalanıyla annesini gonderdi. Annemler de donecek ama bana diorlar ki bak kızım emin misin sen boyle birşey ddn ma ya geri gelmezse annesi. Biz sana ne guzel bakacaktık boşver inadı ddiler. Ama ben bir kere taktım. Annemler gitmeden babam eşime annen kesin gelecek mi biz donecez ddi. Kesin gelecek ddi peki neden 3 gun icin gitti yazık kşke gitmeseydi ddi eşim ne dese beğenirsiniz? Annem annesine cok karışmış annesi rahat edememiş bir de bizimkiler var diye rahat abnyoya giremiyormuş. Ben de actım ağzımı yumdum gozumu. Bana cevabı annesi yapacakmış işleri de annem karışıyor diye yapmamış. Hayır annesini de bilmesek. Annemle babam cok bozuldu tabi kadın ustelik okdr şey yapmış. Biz gidelim sz rahat edin dediler eşim de siz de kalmayın annemler de gelmesin ben bakarım ddiki eşim ertesi gun işe başlayacak. Ben iyice delirdim. Babam bozuldu evi terk etti. Annem ben bebeğe bakamıyorum diye mecbur evde kaldı benim icin. Eşim surat astı odasına gitti. Ben sonra ailemle donme kararı aldım.

Uc hafta onlarla kaldım. Eşimle neredeyse boşanma noktasına geldik bana ailem icin onu terk ettiğimi ailemi on plana koyduğumu oyledi ki alakası yoktu ailem bu kavgadan snra doneceği ben kendime bakamıcağım icin ailemle gitmek istedim. O ise onca şeye rağmen annem gelsin baksın dedi utamazca. Neyse daha sonra ailesi aileme geldi beni odalara cekip benle konuşuyorlar ailemle değl onları muhattap lana yok . ben geri donmedim bebeğimi falan da unuttum. Dpresyonun dibine vurdum sonra eşim herşeyi duzeltecem diye beni ikna etti annem yanlış yaptı bundan sonra mecbur yapacak sana bebeğe bakacak dedi ben hatalarımın farkına vardım ddi ben bir şans diye dondum o sıraa annesi de orda. Oğlu da depresyona girmş diye gelmiş Dedim bakalım annem karışıyormuş diye yapmıyor ya şimdi ne yapacak. Tabiki gene oğle yemeği yok ustelik her oğlen dışarı komuşusuyla gezmeye cıktı akşam oğlu gelmeye yakın geldi akşam yemeği yalnızca. Hatta akşam bazen ben hizmet ettm onlara. Sorsan torun baktı bana baktı. EE noldu karısanın da yok yine yapmadın bebek gormeye gelecekler ben kek borek bilmiyorum diye yalan syleyip onu bile yapmamak icin kırk takla attı boyle boye uc hafta kaldı. Ben sustum ddm boşver eşim goruyordur ama nerde eşiem diyorum ki acıkcam bak oğlen ne yicem diyorum annesı evde ama bana didyor ki dışarıdan soyle. Dışarıdan soyleidm annesi utanmad bile. Annesinin her davranıını haklı cıkardı beni dondurmeden onceki tum konuşmlarını unuttu. Bir de o donem eşim kardeşiyle mesajlaşmış. Krdeşi bana ve aileme hakaretler etmiş ben bunları gordum once uste cıktı telefonumu karıştırma diye sonra da dediki cok haklısın konuşmayadabilirsin. Hatta kardeşi evime geldi sonra ben insaca konuştum evime geldi diye bana diki sen ne buyuk insansın ben yapamazdım ben odadan cıkmazsın diye duşunuyordum dedi. Kardesi de annesinden farksız gelir gelmez tum arkadaşlarıyla bluştu guya yeğen gormeye geldi. Bir de aylar sonra gelmişsin doğuma gelmemişsin ayıp neyse eşim bunları da normal gordu neyse ddm lanet olsun yani. Eşim br anda ailecic oldu bana dioki bakıcı tutmayalım annemle babama evv tutalım onlar baksın. Hayır bu zamana kdr en ihiyacımız olduğu zaman da annen gunduz evde oturup bakmadıkı şmdi bakacak. Bana ssoyleme bari bunca olaydan snra. Sonra biz surekli kavga eder olduk. Ben skıldım diye ailemin yanına bir haftalığına gitmek istedim cunku tek bakıyorum kimsem yok konu komşu akraba bebeğini ozlermiş ama birşey icin onun ailesine gittik ben orda bir daha soyleidm ben de ailemin yanına mı gitsem bir ara diye bana dioki burda kal skıldıysan ee diyorum hani bebeğini ozlerdin snn ailennin yanında kalınca sorun yok mu beni ailemin yanına gondermiyor ama kendi ailesinin yanında kalabilirim sorun yok. Bunu soylediğimde de zaten snn icin soylemedim bizimkiler torun hic sevemedi vakit olmadı diye kalın istedim diyor. Vakit vardı da sevdiler mi allah aşkına sanki biz sevdirmedik. Bir de zaten konu benim sıkılmam da değil. Neyse bana gelenler geldi obur hafta da kardeşinin nişanı var. Ben nişana falan gelmiyorum ddm buyuk kıyamet koptu. DDm hakaret eden kardeşinle snn hatrın icin konuştum ama hatrın falan da kalmadı ddm. Bana boşanalım ddi annenin evine git ddi eşyalarımı toplıcam ev tutvmv ddi bastı gitti ben de bebeğimle ailemin yanına geldim. Lafa gelince ben aileciydim ve kendi ailemi duşunmemiştim beni boyle suclamıştı. Ya da buyuk insansın demişti kardeşimle hic konuşmayadablirsin demişti ailemle goruşmeyedeblirsin haklsıın demişti bunların hepsi yalanmış. Şimdi boşanacağız bana ben boşanalım dddm ama sen de istiyorsun diyor ben akıllancakmışım ailesini sayacakmışım ne diyorsunuz uzun yazdığım icin kusura bakmayın tekrar.