Herkese merhaba
Biraz uzun olacak okuyan herkese şimdiden cok teşekkur ederim. Kpssde ne iyi ne kotu diyeceğim bir puanım var. Ankarayı merkeze alarak cevre illeri yazmayı planlıyordum. Ama gorunen o ki maaşlar 4700-5000. Evler ucmuş. Kiralar wn kotu ev icin 1500-2000den başlıyor. Ankaraya atanan arkadaşım var uniden. Yanında kalabilme ihtimalim olabilir. Ama arkadaşım da acıkcası cok zor olmasa da zor biri. Herşeyin doğrusunu en iyi o bilir. Atama olmayacak olmayacak diyordu gecen ziyaretimde ben atama beklerken. Universite hastahanesine tercih verdi. Becaiş yapacağım diyor. Bu imkanı yok. Yok yapabiliyorum diye diretiyor. He diye geciyosunuz yani idare ediliyor. Camaşır atmış makineye mesela 2 kere duruluyor. Hayrola kalıntı mı kalıyor dedim. Camaşır detarjanında proton kalıyormuş bi hikaye anlatıp duruyor.Dedim senin yaşadığın bi sorun mu var diyorum. Anlatıyorum zehol diyo. Bi halt anlatmadın gerizekalı sadece camaşırında detarjan lekesi mi kaldı diye sordum diyemiyorsun ha iyi diyip geciyosun.Bekelmeye tahammulu yok. Ondenki insan yavaş yurusun asabı bozulur seni de geride bırakır keci gibi onden onden gider yani. Gerilirsiniz. Bu orneklerden kişiliği bu. Şunu da soylemek isterim ki şuan calışmıyorum ''zehol soylemeye gerek bile duymuyorum desteğim hep uzerinde biliyorsun soylemen yeter'' de diyen biri.
Diğer yandan erkek arkadaşım. Ankaraya gitme nedenim asıl o. Bana beraber yaşama teklif ediyor. Ailem muaasıp insanlar. Annenler ziyarete gelince ben giderim diyor. İstersen yukarda anlattığım arkadaşından oda kirala diyor 400 lira gibi duşuk bi ucrete annenler gelince kalmalık diyor. Evlilik konuşmuyoruz. Anladığım kadarıyla evliliği pek istemiyor kestirip de atmıyor. ''beraber yaşayınca yaşamımıza daha iyi entegre olduğumuzu gorduğumuzde bi imza eksik kalırsa atarız'' diyor. Erkek arkadaşım konusu da bu.
Diğer yandan koye de gidebilirim. Lojman imkanı var. (ama erkek arkadaşımla baya arama ucurum girecek. Zaten şuanda da uzak mesafe ilişkisiyiz.onun evliliğe benim kadar gereksinim duymaması beni duşunduruyor.Herşey yolunda seviyor seviliyorum,ekonomiksosyal mizah anlayışımız ten uyumumuz herşey tamam ama sanki evlenmeyelim desem evlenmeyiz. Bu hoşuma gitmiyor) Babam emekli. Para az da olsa birikir. Ailem seninle gelebiliriz diyorlar. 28 yaşımdayım. Ailem ozgurluğumu kısıtlamayan, bana bireyselliğimi sonuna kadar hissettiren insanlar ve anladığım kadarıyla babam benimle gelmek istiyor.Babam calışıyor hayatından anladığım sıkılıyor bir değişim istiyor mesela koye atansam babam gelse dunyanın en mutlu insanı o olur hem de calışmaz. Erkek kardeşim tek git,biraz aileden uzaklaş, babam sana cok daha bağlanır bu iyi değil diyor.
Durum bu siz olsanız ne yaparsınız. Erkek arkadaşla yaşayıp gostermelik oda mı kiralarsınız? İlceye duşuk kira ve babanız ailenizle mi gidersiniz?