herkese gunaydın.
Kayınvalidem insanlar gozunde aşırı merhametli sessiz ve sakin gorunur.
Ben ise konuşkan ama aşırı fedakar hatta bu devirde yaptıklarımı kimse yapmaz diye aşırı takdir edilirim.
Neyse mevzuya geleyim bundan tahmini 20 gun once meme buyutme ameliyatı oldum ve kayınvalidem bi kac gun sonra evimden gidip bir faks hic aramadı. Gitmesini bende istedim, gitmesi de gerekiyordu. ( engelli kaynım var )
Ama gittikten sonra asla arayıp sormadı ki kendisi aşırı dikkat eder aranıp sormaya biraz sonra anlayacaksınız zaten. Sonrasında ben toparlandım derken cok gecmeden eşimin dedesi vefat etti yani kayınvalidemle de orda goruşmuş olduk ben hic bey olmamış gibi devam yanına gittim ettim ki bu durumu cokta Fazla umursamamıştım zaten. Eşime de annen beni hic aramadı da demedim ki zırt bırt kv karalayan bi tip değilim.
Kendisi korona oldu cenaze sonrası, hastaneye yatırıldı. Evde ise kayınpederim, 30 yaşındaki engelli kaynım ve cenaze icin askerden izne gelen kaynım vardı. Benim vicdanım gercekten cok yakın. Onlara her gun yemek yapıp gonderdim resil olmasınlar diye. Kayınvalidem icin carşıya cıkıp gerekli pijama takımını, ic camaşaırlarını aldım gonderdim. Kayınvalidem hastaneden cıkıp evine geldi yine arıyorum soruyorum bi isteğin var mı falan... cunku ben kendi rahmetli annemden de cok hastalık gorduğum icin hastalara karşı gercekten aşırı hassasım. Allah rızası icin yaparım yani.
Neyse bi dun arayamadım, evde değildim tum gun cunku. Akşam eşimle otururken “annem guceniyor gelmediniz hic yanıma diye sen aradın mı hic ?” dedi. Ben ise şok. “ ben bir tek bugun arayamadım onun haricinde sende biliyorsun yemeklerini yapıp gonderdim ettim ki ayrıca gelmediniz derken ? Koronalı birisine nasıl gidebiliriz ? Bu cok sacma değil mi ? ” dedim.
Eşimde “bence de oyle ama işte annem beklemiş kendi kendine ” dedi. O an var ya bana bi geldiler. Bende anlattım ameliyatımda gittikten sonra torunlarını dahi merak edip aramadığını etmediğini ve sonra sordum eşime “ kendisine karşı bu kadar hassas olan annem bana karşı da aynı hassasiyeti gostermesi gerekmez miydi? ”
Eşim de evet haklısın dedi... konu oyle kapandı.
Evet kızlar size sorum bugun kayınvalidemi arayıp “anne sen boyle boyle duşunmuşsun de sende beni hic aramadın ben sana gonul koymadım, aklıma gelmedi de, ben bir gun aramayınca eşime onları soylemen ne kadar doğru? ” gibisine bişey soyleyim mi ? Ya da bişey soylememe tamam derseniz tam olarak ne soyleyim bende zihnimde toparlayamıyorum yardımcı olun.
Ya da hic bişey soylemeyim boyle gitsin mi ? Ne bileyim işte bi akıl verin. Ben eden bulur Zihninde birisi olsaydım onları yapmazdım. Ama şu an da duşunuyorum eden gercekten bulsa mıydı diye