Merhaba;
6 yıllık evli 4 ve 2 yaslarında 2 cocuk annesi calışan bir anneyim. Devlet memuruyum işimden memnunum ama son 1 yıldır cocuklarımın bakılma problemi beni hayattan soğuttu resmen.
İş yerim ile kendi evimin arası ozel aracım ile en iyi ihtimalle yarım saat suruyor. Eşim 3 vardiya calışıyor. Eşim 4-12 calışırken evimde duruyorum ben işe gidiyorum eşim cocuklara bakıyor oğlen annesine goturuyor oradan işe gidiyor, ben iş cıkışı oradan alıp evime gidiyorum. Kayınvalidem bize gelmediği icin bazen kızımın altını eşim değiştirmek zorunda kalıyor bu beni cok uzuyor babası da olsa doğru bulmuyorum. Gelmemesinin nedeni dizlerim ağrıyor demesi ama nedense bize gelirken ağrıyor dizleri bu yaz beraber tatil yaptık 10 gun boyunca dağ tepe gezdi neyse.
Eşim gunduz ve gece calıştığında 2 hafta boyunca kayınvalidem tek bakamam cocuklara dediği icin annemde kalıyorum annem bakıyor. Yani evimin duzeni yok eşimi goremiyorum resmen evimde muhabbet bile kalmadı artık ev arkadaşı gibiyiz. Cocuklarıma bakıcı tutmak istedim kayınvalidem izin vermedi eşimde onu dinledi. Şuanda cok yuksek taksit oduyoruz bakıcı tutamıyorum. Ailem icin ne karar almak istesem kayınvalidem ne derse o oluyor evliliğimde soz hakkım yok maalesef. Bu durum artık eşime olan guvenimi bakış acımı da değiştirmeye başladı. Şuan ki evim kayınvalidemin mahallesinde evimi satıp annemin yakınından ev almak istiyorum ama kayınvalidem yine olmaz sen erkeksin o gelin bize uyacak senin kız tarafında ne işin var gibi şeyler soylemiş eşime. Eşimde ben tek cocuğum anne babamı bırakamam diyor bende cocuklar kendini idare edebilene kadar buyuduler mi donucez diyorum. Ama kayınvalidemde kayınpederimde eşime bizi bırakıp gidecek misin sen bizim tek cocuğumuzsun bizim tek guvencemiz sensin tarzında baskı yapıyorlar. Gitmeyelim duralım burada gelsin evimizde baksın annen diyorum gelemiyo hasta tek bakamıyor diyor. Evliliğimin devam edebilmesi icin bir duzen kurmaya ihtiyacım var cocuklarımı evde yatağında bırakıp eşime gitmek akşamda gelip eşimle sohbet etmek istiyorum ama yapamıyorum koşturma icinde bir hayatım var. Artık ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eşim cok iyi bir insan fakat ailesine benim ailem icin bunu yapmam gerekiyor diyememesi beni cok kırıp yıpratıyor.
Boşanmayı bile duşunmeye başladım yardıma ihtiyacım var bana akıl verin lutfen..