Merhabalar,

Son gunlerde Youtube up/down botlarına karşı olumsuz yorumlar okumaya başladım. Genellikle kanalı kapanan arkadaşlar yazıyor.

1) Youtube up/down botların hepsi youtube'a video yuklerken api ile yukler. Api ile yuklediği icin ip adresinin hic bir onemi bulunmuyor.

2) ip ile yuklenince yaşanan sıkıntılar sadece manuel yuklemelerde olur. Aslında yuklemeler demek doğru değildir kanala girme daha doğrudur. 1 ip adresinden siz gunluk 100 kanala girip cıkıyorsanız bunu youtube algılıyabiliyor. Bu yuzden bana gore vpslerden daha cok botlar daha avantajlıdır. Botla veya vpsle yuklerken spamdan kanalınız kapanabiliyor. Kanal kapanınca hemen suclusu bot veya vps oluyor. Aslında suclusu sizsiniz. Botu veya vps i alıyorsunuz hemen bir kanalı komple indirip yukluyorsunuz. Bu cok yanlıştır. Bir kanaldan 1 gunde 100 den fazla video cekmeyiniz. Başka kanallardan aynı kanalınıza video yukleyebilirsiniz. Ama aynı kanaldan kendi kanalınıza 1 gunde 100 videodan fazlasını yuklemeyin(Riski cok yuksektir).

3) kanalınızda yuzlerce 0 izlenmeli video oluyorsa ve onları silmiyorsanız bunun riskide buyuktur. Artık uzerinden 20 gun gecmiş ve 0 izlenmeli duruyor. Youtubeun tek duşunduğu ekleyen kişi bile izlememiş ve 0 izlenmede. Ekleyen kişinin amacı kontrolsuz olarak sadece para odaklıdır diyor ve basıyor spami kanala. Eklediğiniz videoların ustunden 10 gun gecmişse ve 0 izlenmedeyse ya siz 1 defa izleyin yada silin o videoyu. 1 defa izledikten sonra bakın eğer izlenme alamıyorsa yine silin gitsin.

Yazım hataları ve devrik cumlelerim olabilir.

Bu gozlemleme sonuclarım Videoyap.com - Link ile Youtube.com'a video yukleyin. un uyeleri sayesinde yapılmıştır. Bir videoyu aynı başlıkla eklemek cok doğru bir iş değildir. Başlığında ozgunleştirme yapınız(benzer bir ad yazınız). Aynı isimde aynı videoyu yuklemek sizi hic bir zaman bir adım yukarıya taşımaz. (Not: sadece ilk yukleyenlerden biri sizseniz işe yarar).