Tekrar merhaba herkese sevgiler. Baştan uyarayım daldan dala atladığım uzun bir yazı olacak, okuyan yorum yapanlara şimdiden teşekkur ederim.
Başlığa istinaden evet 1.75 boyunda 48 bedenim ve artık zayıf bir kadın olmak istiyorum. Cunku tartıda 100 ’u gorsem de benim icimdeki kadın 55 kilo. Uc senedir tip2 diyabet ve yavaş calışan troid ile yaşıyorum. Bunu kendi başıma başaramayacağımı artık anladım ve obezite cerrahisi icin randevu aldım.
Kilo sorunum oncelikle genetik. Ailemizin kadınları en kısası 1.70 olan hukumet gibi kadınlar. Ben de 1.60 olan anacığıma değil baba tarafına cekmişim. Daha sonra calışan anne ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme var. Beslenme cantamda asla ekmek arası domates& peynir ya da haşlanmış yumurta olmadı. Borek, kek, pasta vs. şeyler ve meyve suyu ile kahvaltı yaptım cunku annem calışıyordu. Haliyle yaşıtlarımdan iriydim. Lisede 80 kg iken aclık diyeti ile 55 ’e duştum. Manken gibiydim diyemem gibisi fazlaydı ama yurt hayatı (universite) ve sonra eski beslenme duzenine donmemle yine kilolar geldi. Ozetle hep bir al ver durumu, Sibel Can ’ın kayıp kız kardeşi halleri.
Akran zorbalığı, babanın hakaretleri, hep platonik takılma derken universitede beni ilk seven (sevdiğini sandığım) adamla evlenme, yine yoyo diyetler adamın kilom yuzunden yerin dibine sokması, yine bir azim zayıflamam ama aldatılmam ve boşanmamız. Bunlar cok da onemsemediğim şeyler aslında butune bakınca.
Eşimle tanıştığımızda 20 kg zayıftım, o normal kiloda bir adam, klasik kilo gobeğe giden Turk erkeği. Kilomla ilgili bir kez bile iması olmadı, asla incitmedi, her halimle gozumun icine baktı. Bu operasyonda da sen nasıl istersen diyerek destek oldu.
Ama insanlar cok acımasız ve ben cok yoruldum. Ofiste tel maşa bir su ısıtıcısı vardı basma yerine sert basınca cıktı, arkamdan duyacağım şekilde “ demek basan da iri biriymiş ki kırdı” dediler. Kendi babam doymadın mı yeter dedi sofrada, her gorduğum ilk tanıştığım insan zayıflama onerileri verdi ben sormamışken. Kayınvalidem, gorumcem zaten ayrı başlık konusu. Yol tarif ederlerken yuruyun yağlarınız erisin demeler, denizde Vive ’yi denize davet et dediklerinde “ o beni ceker duşeriz ezilirim” demeler. Noluyor? Cidden insanlara ne oluyor?
Kimsenin kilosu, aldığı, verdiği beni ilgilendirmez. Birisi sacıyla başıyla oynarsa beğendiğimi belirtirim, ama kotu olmuşsa yuzlemem o aynada kendini gormuyor mu?
Ozetle bıktım, bıktırıldım. Tabii ki bu insanlar yuzunden operasyon gecirmeyeceğim, ben de zayıf olmak istiyorum ama insanları susturmak da ayrı guzel olacak inkar edemem.
Bedenini seven, ozellikle instagram ’da youtube ’da icerikler ureten ve korkusuzca “siz benim koca popomu yiyin” diyenlere cok hayran olsam da ben pes ediyorum. Kilo guzel değilmiş.